Google karte sada prikazuju ograničenja brzine i kamere za praćenje brzine u više od 40 zemalja, među kojima je i BiH

Gotovo šest godina nakon Googleove kupnje navigacijske aplikacije Waze, jedna od značajki koje je prethodno bila ekskluzivna za ovu potonju aplikaciju sada postaje jedna od zanimljivijh značajki na Google karatama u više od 40 zemalja širom svijeta.

Google je potvrdio da vlastita aplikacija “Google maps” sada prikazuje ograničenja brzine, kao i pokretne i nepokretne kamere za mjerenje brzine vozila, na kartama za više od 40 zemalja, kao proširenje usluge koja je prethodno bila ograničeno dostupna samo za određene zemlje. Primjerice, jedan korisnik na Redditu zabilježio je u proteklom tjednu da se kamere za brzinu prikazuju u Google kartama za Nizozemsku, isto tako, i jedan komentar na tom postu navodi da je usluga dostupna sada i u Španjolskoj.

Google maps now also showing speed cameras in the Netherlands from Android

Velik dio novih funkcionalnosti koju smo vidjeli na Google kartama u posljednje vrijeme ne odnosi se samo na navigaciju osobe ili vozila od jedne do druge točke. To je sada mnoštvo mobilnih aplikacija, koje nude sve, od mogućnosti dijeljenja ETA značajke s prijateljima i voljenima, za one koji neznaju ETA je “Estimated Time of Arrival” ili “procjenjeno vrijeme dolaska”, do korisničkih recenzija restorana i kafića, fotografije i razni poslovni detalji kao što su adrese i radno vrijeme, također čine ovu aplikaciju kao svojevrsnom alternativom telefonskom imeniku i adresaru.

Ipak, karte su i dalje srž aplikacije, a Google je TechCrunchu potvrdio i popis zemalja u kojima će Karte pokazivati ove nove značajke. Popis uključuje Australiju, Brazil, SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Indiju, Meksiko, Rusiju, Japan, Andoru, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Finsku, Grčku, Mađarsku, Island, Izrael, Italiju, Jordan, Kuvajt , Latvija, Litva, Malta, Maroko, Namibija, Nizozemska, Norveška, Oman, Poljska, Portugal, Katar, Rumunjska, Saudijska Arabija, Srbija, Slovačka, Južna Afrika, Španjolska, Švedska, Tunis i Zimbabve, piše PcChip.

Prema tom izvješću, Google je uveo ove mogućnost prije otprilike dva tjedna. Značajke su uvedene na Androidu i iOS platformi za google karte. Dok će korisnici Androida moći dodatno izvijestiti o mobilnim i stacionarnim kamerama za brzinu, koje nisu zabilježene, dok će i iOS i Android korisnici moći vidjeti te nadogradnje tijekom same vožnje. Naravno ovim Google maps želi iskorisititi kombinaciju vlastitih autoritativnih feedova i povratne informacije od korisnika Google karata, kako bi pronašli i mobilne i stacionarne kamere za mjerenje brzine.

Ograničenje brzine pojavljuju se u donjem kutu aplikacije, a kamere za praćenje brzine, prikazuju se kao ikone na samim cestama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.