Google Chrome stiže u štedljivom izdanju

Otkako se pojavio na tržištu, Google Chrome je ekspresno postao prvo jedan od najpopularnijih, a potom i najpopularniji web preglednik na svijetu. Nije sporno da je riječ o odličnom pregledniku, s brojnim opcijama, mogućnosti personalizacije, bazom dodataka kakvom se može pohvaliti malo koji konkurent.

No, kao i uvijek kada se spominju kvalitete, negdje u pozadini čuči famozni “ali” koji će priču spriječiti da bude u potpunosti idealna. U slučaju Chromea “ali” je vezan uz količinu RAM-a koju troši, što će se posebno reflektirati na sve oni koji nemaju ekstremno moćne strojeve, a takvih ima ogroman broj.

Da bi se to promijenilo, inženjerski timovi u sklopu Googlea, koji su zaduženi isključivo za Chrome, za 6. prosinca, dakle neposredno uoči sezone božićnih blagdana, pripremaju novu verziju preglednika koja će potrošnju memorije smanjiti za čak 50 posto!

Ova će vijest sasvim sigurno najviše razveseliti one čija su računala ograničena RAM-om, kao i sve korisnike mobilnih uređaja. Ako vam se kojim slučajem ne da čekati stabilnu verziju, uvijek možete instalirati beta verziju Google Chrome web preglednika, koja se nalazi na ovoj poveznici, ali vodite računa da je riječ o nedovršenoj verziji pa su mogući nedostaci u radu.

(Zimo.co)

1 komentar

  • Google i Microsoft troše najviše energije na svijetu, više nego sve tvornice zajedno. Zamislite jedan bug npr u Chrome može natjerati milijarde ventilatora da se pregrijavaju dok ne izađe zakrpa. Kad se upali Chrome, vidite jedan prozor a u pozadini bar 10 ih pokrenuto. Zašto? U kraju krajeva sve radi marketinga i novca.
    0    0

Komentiraj: