Googlao pogrešnu stvar pa na sebe navukao bijes američke vlade

Amerikanac Jeffrey Kantor tvrdi da je pretrpio ozbiljne emocionalne traume od strane federalne vlade nakon što je Google automatski ispravio njegovu ‘nevinu web pretragu’ u nešto sasvim drugačije i zlokobno.

Jeffrey je radio u tvrtki Appian Corporation koja održava internet software američkoj vladi. Kada je u Google krenuo upisivati ‘Kako izraditi zrakoplov na automatsko upravljanje’, pretraživač je automatski zaključio da traži ‘Kako izraditi bombu na daljinsko upravljanje’.

Nesvjesno je istog trenutka stisnuo enter, a taj potez uskoro mu je počeo zagorčavati život, piše CBS.

Tvrdi da su ga vladini službenici mjesecima zlostavljali, pratili svaki njegov korak, virtualni kao i fizički, i na kraju doveli doveli do njegovog otkaza jer su ga i suradnici počeli emocionalno zlostavljati.

Sada je sudu predao gotovo 60 milijuna dolara vrijednu tužbu. Među osobama koje tuži su i neki visoki državnici poput državnog tajnika Johna Kerryja, ravnatelje CIA-e Johna Brennana i ministra obrane Chucka Hagela.

Kako stoji u tužbi, sporno pretraživanje dogodilo se 2009. godine, a Kantor je samo želio saznati kako izraditi zrakoplov koji je želio pokloniti sinu za nadolazeći rođendan, prenosi Dnevnik.hr

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.