Golf-tereni u Mostaru teški 50 milijuna KM

Ukupno 50.000.000 KM bez objekata stajat će izgradnja golf-terena u Mostaru koji se nalazi medu velikim investicijskim projektima koje je usvojila Vlada Federacije BiH.

Naime, na površini od 106 hektara, 15 kilometara sjeverno od Mostara i 22 kilometra od Međunarodne zračne luke Mostar, uz lijevu obalu rijeke Neretve, predviđena je izgradnja golf-terena s pratećim sadržajima: 151 vila, 6 poslovnih objekata, 5 javnih objekata.

golf-tereni-karta

Inače, nedavno je direktor Sajma Dani trešnje Salem Bubalo rekao kako u Mostar dolaze investitori iz Novog Sada kako bi približili vrijednost projekta u turističkom smislu, prenosi portal Bljesak.info.

”Kuriozitet je taj da je Grad Mostar davno donio regulacijski plan da se u sjevernom području radi profesionalni golf-teren sa 18 rupa. Za to imamo i ozbiljnog investitora koji je voljan uložiti sredstva. Problem stvara nepostojanje Gradskog vijeća”, kazao je Bubalo.

Istodobno, za proširenje hotelskih kapaciteta u Mostaru, odnosno za hotele Neretva i Ruža, planirana su 92 milijuna maraka kroz dva zasebna projekta.

golftereni500px

Podsjećamo, član Predsjedništva Bih, Bakir Izetbegović, nedavno je boraveći u Mostaru rekao kako će hotel Ruža biti otvoren u ožujku sljedeće godine.

1 komentar

Komentiraj: