Golf klub Posušje novi-stari prvak BiH

Golf klub Posušje novi je stari prvak BiH. Posljednja dva kola prvenstva odigrala su se protekloga vikenda u Sarajevu, a titula pobjednika ponovno je otišla u Posušje.

Članovi GK Posušje imali su 18 udaraca prednosti prije dolaska u Sarajevo. U predzadnjem kolu u subotu ekipa Sarajeva smanjila je prednost na 12 udaraca i činilo se da je obrana naslova skoro pa sigurna stvar.

Međutim, prava drama odigravala se u posljednjem kolu na golf terenu u Sarajevu. Ekipa Sarajeva predvođena najboljim bh golferom Kadrićem, koji je odigrao službeno svoju najbolju partiju u karijeri -1, nakon 10ak rupa poravnao je rezultat i tada je počela velika borba igrača za svaki udarac.

Dva najbolja igrača iz Posušja u prvih pet kola, Mladen Mušura i Ivan Lončar, kao i dva najbolja sarajevska golfera Mahir Kadrić i Samir Smajić, svoje su partije završili i čekali su se rezultati druge grupe.

Drugu su predvodili posuški kapetan Tiho Parlov i Žarko Romić, koji su znali da imaju dva udarca prednosti prije zadnje dvije rupe, što su on i Romić znalački sačuvali za veliko slavlje Posušana te s jednim udarcem prednosti obranili naslov prvaka BiH.

Ukupan rezultat nakon zadnjeg kola bio je Posušje 1264, a Sarajevo 1265 udaraca. Drama kakva dugo nije viđena na golf terenima, a na kraju su spretniji i sretniji bili igrači Posušja.

Za Posušje su za nastupili: Tiho Parlov, Ivan Lončar, Žarko Romić, Mladen Mušura i Mario Perić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.