Golf 8 opet uhvaćen na testiranjima bez kamuflaže

I dok čekamo da novi Golf 8 i službeno bude predstavljen, svakih nekoliko tjedana internetom se prošire nove fotografije koje u principu otkrivaju sve.

Naime, iz nepoznatog razloga u Volkswagenu su odlučili završna testiranja raditi bez kamuflažnih folija. To naravno znači da špijunski fotografi nemaju pretežak zadatak, a mi tako dobivamo uvid u izgled automobila. Jasno je kako će izvana biti riječ tek o svojevrsnoj evoluciji budući da će Golf 8 i dalje podsjećati na još uvijek aktualnu sedmu generaciju.

Ipak, iznutra će doživjeti pravu revoluciju, i to digitalnu! Naime, uhvaćen je i interijer novog Golfa na kojem se najviše i radilo, pa se čak spominje da je premijera u Frankfurtu zapravo otkazana zbog dodatnog rada na usavršavanju infotainment sustava i dostupnih funkcija koje će biti kudikamo naprednije u odnosu na aktualnu generaciju.

Tako će sustav cijelo vrijeme biti umrežen i vozači će imati mogućnost ažuriranja, pa će tako i nakon nekoliko godina moći imati napredne funkcije, nešto poput mobilnih uređaja, prenosi Autoklub.

Što se tiče tehničkih podataka, novi Golf 8 vozi se na dorađenoj MQB platformi, a trebao bi biti duži i širi. Ispod poklopca bi se trebali naći benzinski trocilindraši i četverocilindraši, različiti dizelaši kao i mild hibridna verzija. Vrh ponude činit će GTI i R verzije koje obje dolaze već dogodine. Kao što smo već spomenuli, ranije zakazana premijera na salonu u Frankfurtu je odgođena, a novi Golf trebali bi vidjeti u listopadu na posebnom događanju.

Iz Volkswagena su objavili kako će tako model zapravo dobiti na ekskluzivnosti koju i zaslužuje, budući da će prilikom premijere sve oči biti uprte u njega, a ne i u ostalih stotinjak premijera na salonu. Naravno, i dolazak na tržište tako će biti pomaknut na početak iduće godine.

Juergen Stackmann iz prodaje i marketinga Volkswagena za Automotive News je izjavio kako bi početak prodaje krajem godine oko Božića bio pogrešan potez budući da tada “nitko ne obraća pažnju”, pa će tako prodaja započeti početkom iduće godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • A ružna auta majko mila… Upao bi u depru kad bi se vozio iza njega 5 min gledajuc mu ovu tužnu zadnjicu… Da bar malo uce od Francuza

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.