Godinu dana od ubojstva Nine Ivankovića, presuda Suniti Hindić čeka Vrhovni sud

Sunita Hindić (22) koja je prije godinu, točnije 4. listopada 2019., iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55) u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, čiji je on bio vlasnik, i dalje se nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda Mostar.

Dnevni avaz piše kako ovaj slučaj još nije dobio konačni sudski epilog, s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec na Županijskom sudu Mostar izrečena nepravomoćna presuda, prema kojoj je Sunita osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i pol godine.

Novine navode kako su iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što su dobili pismeni otpravak presude, kako su to i najavili, uložili žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH protiv presude Županijskog suda u Mostaru.

Potvrdila je to Avazu i Ana Rajič, glasnogovornica ove pravosudne institucije.

Žalba je, kazala je Rajič, uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić se, prema optužnici, teretila da je Ivankovića usmrtila s umišljajem iz pištolja CZ, kalibra 7,65 milimetara, dok je u presudi izneseno da je ubojstvo počinjeno iz nehata. Njezina braniteljica, odvjetnica Nada Dalipagić, nakon izricanja nepravomoćne presude, iskazala je zadovoljstvo jer je Sud prepoznao da se radi o ubojstvu iz nehata.

Prema presudi Županijskog suda u Mostaru, Hindić će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi, praktično, godinu, budući da se nakon bijega s lica mjesta policiji predala dan kasnije. Također, pritvor joj je produžen, a može trajati najduže devet mjeseci, odnosno do 28. svibnja 2021. godine.

(www.jabuka.tv)