GO HDZ Mostar: Vodstvo SIP-a BiH mora odstupiti i odgovarati za kriminalne radnje koje su omogućili – Jabuka.tv

GO HDZ Mostar: Vodstvo SIP-a BiH mora odstupiti i odgovarati za kriminalne radnje koje su omogućili

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Svi javni istupi glavnih organizatora kriminalne krađe izbora u Mostaru ne mogu sakriti njihovu odgovornost što je integritet izbornog procesa duboko kompromitiran i da stanovnici Mostara ni 27 dana poslije održavanja izbora ne znaju rezultate izbora i zašto se njihova izborna volja ne poštuje.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH ima ključnu odgovornost u narušavanju integriteta ovog izbornog ciklusa koji je nakon 12 godina neodržavanja zahtijevao visoku razinu pripreme.

Predsjednik SIP-a BiH pokušava “pilatovskim” pranjem ruku i prebacivanjem odgovornosti na administrativni dio i biračke odbore skrenuti pozornost s propusta i odgovornosti koju ova institucija ima. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH ima obvezu da izvijesti nadležne institucije ukoliko uoči nepravilnosti u izbornom procesu i poduzme sve radnje da ih otkloni, a ne da te nepravilnosti potiče i štiti. Zbog toga je njegova odgovornost najveća, ali očito zbog načina na koji je došao u ovu instituciju i na njezino rukovodeće mjesto misli da je iznad zakona, umjesto da odgovara zbog propusta za koje je izravno odgovoran.

Onaj tko je duboko narušio izborni proces ne može postati spasitelj istoga, a upravo to nezakoniti predsjednik SIP-a BiH i pokušava prikrivanjem svih kriminalnih radnji onih koji su sebi dopisivali glasove i krali volju i demokratsko pravo svim stanovnicima Mostara. Još jednom pozivamo dotičnog gospodina, nelegalnog predsjednika SIP-a BiH, i aktualne članove da podnesu neopozive ostavke i prestanu prikrivati teška kaznena djela.

Već par dana prije održavanja izbora u Mostaru upozoravali smo na organizirane radnje i planove, a nakon održavanja izbora tražili od svih nadležnih institucija da zaštite izborni proces i volju birača. Za naš zahtjev nije bilo podrške niti razumijevanja od Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH, ali ni od političkih subjekata koji danas pokušavaju na sve moguće načine, ne razmišljajući o posljedicama svoje tadašnje šutnje, zaštititi isključivo svoj izborni rezultat.

Medijski istupi koje vidimo ovih dana služe samo za skretanje pozornosti s organiziranog kriminala koji se dogodio na gradskom području Jug, jer se fokus stavlja na neregularnosti u borbi za osobne preferencije pojedinih kandidata, a ne na zaštiti izborne volje stanovnika grada Mostara i cjelokupnog integriteta izbornog procesa.

Kao izborni pobjednik i stranka kojoj su stanovnici Mostara dali najveće povjerenje na ovim izborima, ustrajat ćemo na zaštiti volje svih građana i raskrinkavanje kriminala u režiji određenih političkih stranaka potpomognutih SIP-om BiH. Odgovorne osobe se neće moći sakriti iza zabrinutosti, naknadne pameti ili nacionalnih interesa, priopćeno je iz GO HDZ-a Mostar.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.