Gmail za Android probio magičnu granicu od milijardu pojedinačnih instalacija

Idućeg mjeseca navršiti će se dvije godine otkako je Gmail postao najkorišteniji servis za elektroničku poštu na svijetu, dokaz tome je i preko milijardu instalacija na Googleovom mobilnom operativnom sustavu.

Iako je ovu vijest prije nekoliko dana objavio portal Android Police, stvar je postala službena nakon što je jedan od Googleovih izvršnih direktora, Sundar Pichai, na svom Google+ profilu ponosno konstatirao kako je Gmail za Android prešao magičnu brojku od milijardu instalacija!

Nema sumnje kako će ova respektabilna brojka natjerati razvojni tim da nastave poboljšavati i redizajnirati Gmail, ne samo za računala, nego i za Android.

Istina, ovo nije prva Googleova aplikacija koja je na Androidu instalirana više od milijardu puta, jer je Google Play Store tu granicu preskočio još u siječnju ove godine, no postoji bitna razlika.

Google Play se automatizmom instalira na sve uređaje sa Android 2.2 ili novijim inačicama Googleovog mobilnog OS-a, dok je Gmail aplikaciju vrlo često potrebno „ručno“ instalirati, pogotovo na „rootanim“ uređajima.

U svakom slučaju, svi koji rade na Gmailu, pogotovo za Android, i te kako se imaju čime pohvaliti.

(Zimo.co)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.