Globtour dobio dozvolu za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici izdala je dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva “BAU-HERC” d.o.o. Sarajevo i “TAMEX” d.o.o. Busovača.

Izdane su i dvije dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE. Riječ je o dvije solarne fotonaponske elektrane podnositelja zahtjeva “Proizvodnja električne energije”, Vlasnik: Bašalić Mirsada iz Tešnja te GLOBTOUR d.o.o. Međugorje, priopćeno je iz FERK-a.

Iz sektora naftnog gospodarstva, FERK je izdao izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za skladištenje naftnih derivata podnositelju ALMY d.o.o. Zenica te obnovljenu dozvolu za transport naftnih derivata podnositelju AREX d.o.o. Gradačac. Donesen je i zaključak po zahtjevu za izdavanje Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva d.o.o. I-SELIMOVIĆ Cazin.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja TEAM:MEDIA d.o.o. iz Vogošće, te dva nacrta iz sektora naftnog gospodarstva podnositelja POLO d.o.o. Kalesija, za izdavanje dozvola za rad (licencije) za za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici Ferk.ba i dostaviti pisani komentar na nacrte do 8. travnja 2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

(www.jabuka.tv)11 komentara

 • Po kojoj tarifi ce utrosak bit??? Ili to ide kanije..bitno je dozvolu dobit…..vidim bunkeri se grade pored rjeke ispod zaobilaznice…a i vjetrjenjace dolaze… samo spustaj cjene od ovih dosadasnji i narod ce bit zadovoljan…

  • Super Hercegovacki profiteri!Gloptur ima kopetentne sofere za proizvodnju elektricne energije!
   Za generalne direktare trebaju postavit sofere sto su vozili za Skandinaviju,njima dobro ide biznis i profiterstvo uz odobrenje vlasnika samo da firmi nesteti njihov biznis!
   Distribuirali su suhomesnate proizvode,vino,pivu i t d .,a sad mogu elektrcnu energiju.Gloptur je trazio 36 miliona donacije od Republike hrvatske i dobio da spasi firumu u Zagrebu i Medugorju sa 400 tisuca zaposleni djelatnika!
   Odakle novac sad za proizvodnju el.energije?
   Korona je dosla spas za lopove

 • Mala solarna elektrana (do 23 KW snage) košta do 45.000 KM, to može bilo tko odraditi.
  U ostale teme oko Globtoura ne ulazim, nepoznate mi.

 • Moj caca radi kod njih njemu bas super, svaki vikend sverca duvan meso, alat, oruzje. Zaradio je do sada 3 nova autobusa. Sta pricate ako niste radili. Kad se pogadjas za posao znojis se, a ne kasnije. Prestanite prdukat

 • Ne znam čemu služi FERK , zadnja rupa na svirali . Na dozvoli tri potpisa SDA – HDZ – DF, pretpostavljam da potpisnici deru dobru platu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.