Glave ćemo vam kidati: Novinari u Sarajevu dobili prijetnje od branitelja

Nakon jučerašnjeg fizičkog napada grupe bivših branitelja na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans, redakciji Klixa u petak su upućene telefonske prijetnje u kojim je novinarima poručeno da će im se na ulici “kidati glave“.

Nepoznata muška osoba jutros je telefonski pozvala redakciju ovog portala te uz psovke i uvrede iznijela niz ozbiljnih prijetnji djelatnicima.

Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći, rečeno je u telefonskom pozivu.

Riječ je o nastavku pokušaja zastrašivanja novinara i fotoreportera nakon jučerašnjeg incidenta u kojem je grupa bivših branitelja fizički napala reportere, piše Klix.ba.

Sarajevo: Borci napali i ozlijedili novinare, razbili automobile…

Telefonske prijetnje prijavljene su Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Sarajevo, nakon čega je rečeno da će se ova prijava voditi kao Kaznena prijava protiv ugrožavanja sigurnosti iz člana 183 Kaznenoga zakona FBiH. Portal očekuje da će policijske i pravosudne strukture u najkraćem roku riješiti ovo kazneno djelo.

U Kaznenom zakonu Federacije BiH jasno je navedeno da tko god ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili organ tih osoba ili taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.