Glavaš odbio liječničku pomoć i vraćen u Remetinec

Branimir Glavaš u ponedjeljak je u zatvorskoj bolnici odbio liječničku pomoć pa je vraćen u zatvor u Remetincu, doznaje se u njegovoj stranci HDSSB-u.

Po riječima dužnosnika te stranke koji je želio ostati anoniman Glavaš je unatoč mišljenju liječnika koji su ga htjeli zadržati na bolničkoj skrbi odbio pomoć te je vraćen u zatvor u kojem je završio u četvrtak kada je počeo i štrajkati glađu.

U ponedjeljak je prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, nakon što mu je pozlilo, jer je uz štrajk glađu odbijao i tekućinu.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud RH zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Odluka je donesena nakon žalbe tužiteljstva na odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 6. veljače, koje je zaključilo da se Glavaš nakon izlaska iz zatvora u Mostaru može braniti sa slobode.

Tužiteljstvo je istražni zatvor za Glavaša zatražilo ističući kako je, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima ‘garaža’ i ‘selotejp’ od osam godina zatvora, na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora.

(Fena)1 komentar

  • Glavaš ima karakter i hercegovački inat u sebi ! i neka, radije umrijeti, nego pokleknuti pred neprijateljima…. Takav je bio i u ratu. Takav će ostati do kraja. Ponosim se njime ! ! !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.