Glamurozna maturalna večer širokobrijeških gimnazijalaca

U širokobriješkom hotelu Park u petak navečer održana je maturalna zabava jubilarne 60. generacije maturanata Gimnazije fra Dominika Mandića.

Loše vrijeme pokvarilo je planove organizatorima koji su predvidjeli da se pozdravni govori i proglašenje učenika generacije održi na Trgu širokobrijeških žrtava, a također je bilo u planu da se maturanti u mimohodu upute do hotela. Kiša je tako premjestila prvi dio službenog dijela programa ispred samog hotela gdje je nazočnih 185 maturanata i njihove roditelje pozdravio ravnatelj Gimnazije Miroslav Bošnjak, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te župnik fra Stipe Biško.

Učenikom generacije proglašen je Ante Slišković, a u cijele generacije pismo zahvale pročitala je Božana Zovko. Prosjek ocjena 60. generacije iznosi 3.62.

Večer je nastavljena izlascima i predstavljanjem parova, a nakon nekoliko godina vraćena je praksa silaska niz stepenice umjesto dosadašnjeg prolaska kroz dizalo. Potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje, večera kao i izvlačenje tombole, a nakon formalnog dijela maturanti su feštali do ranih jutarnjih sati.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)