Germanwings i Wizz Air stižu u Mostar?

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić nije zadovoljan poslovanjem u prošloj godini, smatrajući da se u 2016. godini “moglo i trebalo znatno više”. Nova godina donosi, kaže, nove i veće izazove, uz vjeru i nadu da će ipak biti uspješnija i bolja od prethodne. Predstavnici Zračne luke uskoro će za isti stol s predstavnicima prestižnih Germanwingsa i Wizz Aira, a sporazumi o poslovanju sa spomenutim kompanijama značajno bi, tvrdi Raspudić, olakšali poslovanje mostarske zračne luke u budućem razdoblju.

“Bez niskotarifne kompanije teško možemo opstati, okruženi nizom kvalitetnih luka. Uvijek ima zanimanja i upita i na dispoziciji smo svakomu. Osobno bih volio kada bismo Germanwingsom pokrili tržište Njemačke, a Wizz Airom Skandinaviju. Nedavno smo radili studiju koja bi nam trebala ponuditi odgovor u kojem dijelu Njemačke danas živi najviše ljudi koji dolaze iz Hercegovine i dijela Hrvatske”, rekao je, pozdravljajući odluku Vlade HNŽ-a da se za poslovanje Zračne luke izdvoji oko 300.000 KM iz županijskog proračuna, piše Akta.ba.

Zračna luka u Mostaru trenutno nudi putovanja u Rim, Bari i Napulj. U tijeku su i pregovori za linije ka Anconi, Milanu i Bejrutu. U prošloj godini vratio se i dio turista iz Republike Irske, dok su uvijek zanimljive i isplative destinacije Beč i Istanbul. U 2016. mostarska Zračna luka nije dobila sredstva za modernizaciju dijela terminalne zgrade, uz kupovinu vozila za prihvat osoba s invaliditetom te ambulantna i protupožarna kola, stoje, prema međunarodnim propisima, neophodno imati. Vlada Federacije BiH osigurala je 1,57 milijuna KM, a sredstva su osigurana i putem IPA fondova.

“U budućnosti invalidi i teško pokretljive osobe neće nailaziti na probleme s kojima su se dosad suočavali u našem prostoru. Donedavno smo imali uski prolaz za putnike, a danas značajan prostor i s te strane smo zadovoljni”, dodao je Raspudić.

U prošloj godini kroz zračnu luku u Mostaru proputovalo je ukupno 160.000 putnika. Vjeruje se da su padu broja doprinijele susjedne zračne luke u Splitu i Dubrovniku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: