Genijalni trikovi za čišćenje s vlažnim maramicama

Dobro je imati ih pri ruci u autu, a pogotovo doma. Odlične su za uklanjanje mrlja s namještaja i zidova, brisanje prašine, ptičje kakice s auta ali i za prebrisavanje mobitela.

1. Za skidanje šminke – kad vam ponestane losiona, ulja ili micelarne otopine, vlažne maramice skinut će i najtvrdokorniju šminku. Ako imate maramice za bebe, još bolje, one su još nježnije za kožu i često su obložene mekanim filmom te dodanim vitaminima, pišu 24sata.hr.

2. Za smirivanje naelektrizirane kose – ako se morate negdje pojaviti i izgledati savršeno, ili jednostavno mrzite naelektriziranu kosu, vlažne maramice će pomoći. Samo lagano s njima prijeđite preko kose i ona će se smiriti i spustiti. Pazite da ne pretjerate da ne bi dobili mastan izgled kose.

3. Za čišćenje mrlja – s odjeće, namještaja ili tepiha. Gotovo da nema mrlje koju ove maramice neće očistiti.

4. Za brisanje prašine – vlažne maramice možete staviti na krpicu za brisanje kako bi vam bilo lakše. Tako ćete riješiti više stvari odjednom, i prašinu i postojeće mrlje.

5. Za kovrčanje kose – ako nemate figaro ili uvijače, namotajte vlažnu maramicu oko pramena kose i zavežite je. Ostavite tako preko noći i dobit ćete lijepe kovrče.

6. Za brisanje voštanih bojica – vlažne maramice odlično će skinuti masne boje sa zida, ali to neće učiniti one vrste “prirodnijih” baby maramica. Za to su ipak potrebne kemikalije.

7. Za čišćenje cipela – u brzini će očistiti sve nečistoće s obuće i učiniti je sjajnom.

8. Uklanja mrlje od dezodoransa – lagano maramicom trljajte mrlju dok je ne očistite. Za teža zaprljanja, najprije očistite vlažnom maramicom pa ubacite u perilicu rublja.

9. Čiste kontrolnu ploču auta i volan. Dobro ih je držati u autu i ako jedete u njemu pa da možete odmah očistiti eventualne mrlje. Odlične su i za čišćenje okorjele ptičje kakice.

10. Za čišćenje stolova u fast-food restoranima. Ako imate malu djecu ovo će vam biti od velike pomoći jer ih želite zaštititi od mogućih infekcija, a zbog velike frekvencije ljudi, zaposlenici često ne stignu počistiti stolove prije nego dođu novi gosti.

11. Za čišćenje umjetnog cvijeća – ono je pravi skupljač prašine, a ove maramice vam mogu olakšati njihovo čišćenje nabrzinu.

12. Za mrlje od boje – ukoliko farbate zidove i boja vam kapne tu i tamo na parket, ove maramice će ih odlično očistiti.

13. Za skupljanje dlaka s ljubimaca – jednostavno maramicom prijeđite preko ljubimca i pokupite dlake.

14. Za uklanjanje boje za kosu s lica – nakon farbanja kose, nerijetko nam boja ostane na čelu ili na ušima. Baby maramice skinut će je za čas.

15. Za prebrisavanje mobitela, laptopa i tableta.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.