Genetski test u borbi protiv raka dojke i jajnika dostupan u BiH

Od danas žene u BiH mogu uraditi Serenity test, tvrtle Genoma, kao najbolju prevenciju u borbi protiv raka dojke i raka jajnika po cijeni od 590 eura, putem CryoSave-a vodeće europske i svjetske obiteljske banke matičnih stanica.

Serenity test je najnapredniji genetski test za rano otkrivanje genetske predispozicije za rak dojke i rak jajnika. Analizom BRCA 1 i BRCA 2 gena, koji predstavljaju najznačajnije faktore genetskog rizika utvrđenih za rak dojke i rak jajnika, žene dobivaju informaciju nose li genetsku mutaciju odnosno predispoziciju za obolijevanje s pouzdanim rezultatima od 99,99 % koji stižu u roku dva tjedna.

Ovaj test otkriva nasljedne i nenasljednje mutacije, a uzorak za analizu se uzima jednostavnim brisom bukalne sluznice (unutrašnja strana obraza). Cijena testa je od 590 eura i trenutno je najpovoljniji u našoj regiji.

Rak dojke je najsmrtonosniji rak kod žena, dok je rak jajnika peti najčešći rak kod žena. Najveći problem kod otkrivanja raka je nedostatak znakova i simptoma u ranom stadiju, a koji dovode do kasne dijagnoze, liječenja, a samim tim i do veoma niske stope preživljavanja pacijentica.

Od danas žene u BiH mogu uraditi Serenity test Genoma testovi najbolju prevenciju u borbi protiv raka dojke i raka…

Posted by Matične ćelije-Cryo-Save-FAMILY PLUS on 2. veljača 2016

Trenutne standardne procedure mogu samo detektirati već nazočne promjene u tkivu, koji ukazuju na već nazočnu tumorsku progresiju.

Test Serenity spašava živote identificirajući nositelje mutacija ranije, pa se stopa preživljavanja za rak dojke i jajnika drastično povećava, jer ranom detekcijom omogućava efikasnu preventivnu akciju prije nego se rak i razvije. Ovaj test je prekretnica u preventivnoj medicini.

Serenity test tvrtke Genoma, europskog lidera za genetske analize, žene u BiH će moći uraditi putem CryoSave-a, vodeće europske i svjetske banke matičnih stanica iz pupčane vrpce, koja se zajedno sa Genomom nalazi u Esperite grupaciji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: