Generacija Z ne koristi Facebook, prešli su na Instagram i YouTube

Business Insider proveo je istraživanje o preferencijama Generacije Z što se tiče nekih od aktualnih društvenih mreža na tržištu.

Termin Generacija Z odnosi se na osobe koje su rođene u razdoblju od 1995. do 2010. godine, a istraživanje se odnosi na tu dobnu skupinu u SAD-u, dakle na američke građane od 13 do 21 godine života (1884 ispitanika).

Jedno od pitanja u istraživanju ticalo se društvenih mreža koje su ispitanici koristili ali više ne koriste. Oko 30% ispitanika izjavilo da je ranije koristilo ali više ne koristi još uvijek najpopularniju svjetsku društvenu mrežu Facebook.

Kanadsku aplikaciju za razmjenu poruka Kik Messenger više ne koristi 29,7% ispitanika, dok Skype više ne koristi 24,6% ispitanika. Microblogging platformu Twitter više ne koristi 21% ispitanika, a 20,3% korisnika više ne koristi niti Instagram, prenosi Bug.

S druge strane 69,59% ispitanika redovito koristi upravo Instagram, dok se na drugom mjestu nalazi YouTube kojeg redovito koristi 62,48% ispitanika. Na trećem je mjestu Snapchat s udjelom od 51,31%, a na četvrtom Facebook s udjelom od 34,19%.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.