Gdje su danas glumci iz filma ‘Sam u kući? Iza njih su burni životi i velike tragedije

Filmska slava nekima je uistinu pomogla u svim sferama života, no bilo je onih koji se s tim teretom nisu znali nositi.

Film “Sam u kući” s godinama je postao dio obiteljske tradicije i teško je pronaći onoga tko nije gledao barem jedan nastavak jer nema televizije koja u ovo božićno vrijeme ne pusti barem jednom ovaj film. Od snimanja prvog nastavka prošlo je 28 godina, a u životima i karijerama glumaca koji su utjelovili glavne likove štošta se promijenilo, a neki su od njih, nažalost, i preminuli.

Macaulay Culkin imao je devet godina kad se ova obiteljska komedija počela snimati i, zahvaljujući liku Kevina McCallistera, ubrzo je postao popularan. Culkin je kao tinejdžer na računu imao pozamašnu svotu, a slava ga je sve više vukla u ponor. Odao se porocima i trošio je oko 40 tisuća dolara mjesečno na alkohol i drogu. Prije pet godina prijatelji su mu spasili život u zadnji čas jer je uzeo preveliku dozu heroina i nakon toga nekako je doveo svoj život u red, ali glumom se već dugo ne bavi ozbiljno.

Catherine O’Hara glumila je Kevinovu mamu Kate. Ova glumica danas ima 64 godine i iza nje su brojne filmske uloge, ali nijedna nije ostavila trag kakav je ostavila uloga Kate. Catherine je danas plavuša, a teško biste je prepoznali ne samo zbog boje kose nego i zbog brojnih operacija kojima je htjela zadržati mladolikost. Od 1992. godine u braku je Boom Welchom i imaju dvoje djece, a prije nekoliko godina u jednom intervju rekla je da je Macaulay još uvijek zove mama, piše Večernji List.

Joe Pesci u prva dva filmska nastavka utjelovio je Harryja Lymea, vođu “mokrih bandita” koji su planirali provaliti u Kevinovu kuću. Pesci je zasigurno jedno od najuspješnijih filmskih imena s ove liste, za glumu u filmu “Dobri momci” osvojio je i Oscar za najboljeg sporednog glumca. Krajem 90-ih najavio je povlačenje iz glume kako bi se posvetio glazbenoj karijeri i filmu se nakratko vratio 2006. godine kako bi se pojavio u De Nirovu filmu “Dobri pastir”, a sljedeće godine gledat ćemo ga opet na velikom platnu u Scorsesejevu filmu “The Irishman”.

Drugog negativca u filmu utjelovio je glumac Daniel Stern. Nakon uspjeha filma “Sam u kući” snimio je još nekoliko zvučnih filmskih naslova, ali poput Pescija, ubrzo je odustao od Hollywooda i okrenuo se kazališnim daskama na kojima ovaj 61-godišnjak još uvijek uspješno nastupa, a počeo je i pisati tekstove za kazališne predstave. U braku je s glumicom Laurom Mattos s kojom ima troje djece. Prije godinu dana preminuo je John Heard koji je igrao Kevinova tatu. Njegovo tijelo pronašle su spremačice u hotelu u kojem je odsjeo nakon lakše operacije kralježnice. Inače, privatni život bio mu je poprilično buran i iza sebe je imao četiri braka i četvero djece. Bio je optužen za obiteljsko nasilje jer je navodno udario sina, ali na sudu su te optužbe odbačene. John je preminuo u 72. godini, samo nekoliko mjeseci nakon što je u snu preminuo i njegov 22-godišnji sin Max koji s ocem nije imao baš najbolji odnos.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.