Gdje dočekati Novu godinu u Hercegovini?

Građani Bosne i Hercegovine, ako žele dočekati Novu godinu na otvorenom, morat će, po svemu sudeći, zaputiti se dalje od kuće. Naime, ludi provodi na gradskim trgovima i ove će godine zaobići većinu bh gradova.

”Najluđa noć” ni ove godine neće biti dočekana na otvorenom u Mostaru, dok će ostali gradovi u BiH građanima će ponuditi kakav, takav doček na otvorenom.

Glavni grad naše države Sarajevo još uvijek nije službeno objavio imena izvođača, no krajem studenog pregovarali su s Crvenom jabukom, Gocom Tržan, Željkom Samardžićem i Enesom Begovićem. A javni doček bi trebao biti organiziran na Trgu djece Sarajeva.

Gradska uprava Sarajeva je rekla kako će osim navedenih izvođača razgovarati i s manje afirmiranim pjevačima kako bi i njima dali šansu.

”U proračunu Grada imamo 80.000 KM, korektno bi bilo da i općine te Turistička zajednica ŽS daju barem po 10.000 KM, dok od Županije očekujemo da nam prebaci minimalno 15.000 KM”, navedeno je iz čelništva grada.

Banja Luka će Novu, 2015. godinu uz vatromet dočekati uz koncerte domaćih izvođača.

Dječja nova godina će također biti organizirana na Trgu Krajine, 31. prosinca u 11.00 sati, kada će nastupiti dječiji zborovi iz Banja Luke.

Prijedor i ove godine organizira doček Nove godine na otvorenom. Sve one koji se odluče 2015. godinu dočekati na Malom gradskom trgu zabavljati će pjevač Milan Stanković, inače ”zvijezda Granda”.

Za Bljesak.info su iz Kupresa rekli kako za sada nemaju nikakvih službenih informacija, ali postoje šanse za doček Nove godine na otvorenom.

Travnik je prošli mjesec raspisao javni natječaj za organizaciju novogodišnjeg programa na lokaciji Babanovac-Vlašić, organizator je odobren, a Vlašić samo može očekivati dobru posjećenost, ako je suditi po prijašnjim godinama.

Novoimenovani grad, Široki Brijeg također neće imati službeni doček Novog ljeta, potvrđeno je u Gradskoj upravi, doček će jedino biti organiziran u privatnim hotelima.

Iz čapljinske gradske uprave za Bljesak.info su potvrdili, kako nažalost ni Čapljina neće imati službenog dočeka na otvorenom. Kako se čini, ni Livno svojim mještanima neće prirediti doček na otvorenom.

Neum i Čitluk se također pridružuju čini se zanemarivanju dočeka na otvorenom, tako da se na internetskim stranicama tih općina mogu samo pronaći ponude za doček u hotelima.

Pokušali smo kontaktirati i Gradsku upravu Zenice, no nismo dobili odgovor na pitanje hoće li Zenica imati organiziran doček Nove godine na otvorenom. Prema pisanju portala 072info.com Zeničani i Zeničanke mogu samo maštati o dočeku na otvorenom, kako se to nekada radilo ispred Robne kuće Bosanka.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.