Gatesova djeca mobitele dobila tek nakon 14. rođendana

Brojni roditelji pitaju se kada je pravo vrijeme za kupovinu mobilnog telefona djetetu – većina njih boji se kako će lako navući na igre, internet i dopisivanje te će zanemariti školu, učenje i igranje s prijateljima, no putem mobitela uvijek će moći kontaktirati djecu i znati gdje se nalaze, piše Zimo.hr.

Danas djeca ipak sve ranije dobivaju pametne telefone – već u prvim razredima osnovne škole, a neka čak i ranije te je teško odgovoriti na pitanje kada bi roditelji trebali djetetu kupiti prvi telefon. No, ako pitate jednog od osnivača Microsofta i najbogatijeg čovjeka na svijetu, on će vam vjerojatno savjetovati kako roditelji ne bi trebali žuriti s kupovinom pametnih telefona svojoj djeci.

Naime, njegova djeca dobila su mobitele tek kada su napunila 14 godina – iako su se konstantno žalili kako su njihovi prijatelji telefone dobili puno ranije, Jennifer (20), Rory (17) i Phoebe (14) morali su čekati do 14. rođendana kako bi dobili prvi telefon.

Iako u intervjuu za Mirror nije spomenuo koje telefone djeca koriste, njegova žena Melinda prije nekoliko godina rekla je kako su Appleovi proizvodi zabranjeni u kući, ali i da njihova djeca nikada nisu niti tražila da im kupe neki gadget s logom jabuke tako da je sigurno da ne koriste iPhone.

Osim što djeci nisu kupili telefone prije 14. godine, Bill i Melinda postavili su još neka pravila vezana uz korištenje pametnih telefona – zabranjeno je njihovo korištenje za stolom tijekom ručka i večere, a djeca ne smiju koristiti mobilne uređaje kasno navečer kako im kasno surfanje ne bi poremetilo ritam spavanja.

S obzirom na to koliko su ljudi postali ovisni o telefonima i često bez pogleda u ekran, surfanja ili objave fotografija hrane na Instagramu ne može proći niti jedan obrok, možda bi svi trebali poslušati savjete Gatesa i barem na kratko vrijeme odložiti i stišati telefone i uživati u hrani i društvu obitelji i prijatelja.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.