Gates: “Bogati svijet” će završiti s koronavirusom do kraja 2021.

Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za “bogati svijet” biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostale trajati duže.

Svi žele znati kada će biti završena pandemija koronavirusa, a Bill Gates ima neke ideje. Njegove procjene ovise od toga živite li u zemljama u razvoju ili u bogatijim zemljama poput SAD-a.

Inovacije u dijagnostici, terapijama i cjepivima su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine, izjavio je Gates, prenosi CNET.

Gates financira medicinsko istraživanje i programe za cjepiva putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije i slično.

On je kritizirao američki sustav testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski, prenosi Klix.ba.

Gates vjeruje da će cjepivo biti razvijeno, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći pomoći samo bogatijim zemljama.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Nosi vas đava tebe i bogatune,treba svatko živit .Da imate imalo pameti okrenili bi se normalnim ljudima.Ništa nećete odnjeti na onaj svijet osim proklestva pohlepe i gladi za samo sebe.

 • Sotona koja zbunjuje narod i koja truje ljude i virusima i ovakvim zbunjujucim informacijama iz tjedna u tjedan. Panika je njihov najbolji saveznik

 • Ovaj mizantrop je kao baba Wanga,zna prije svih kad pocinje korona,zna kad ce bit najjača,zna jad ce i da li će se ikada završit,zna da če trebat 3x primit vakcinu ili jos vise,zna…..sve,sačuvaj me Bože njega i njegovih vakcina i potkuoljenih zdravstvenih radnika

 • Svjetsko zlo su ovakvi. Proizvadu virus, imaju cjepivo i cekaju neka se prorijedi stanovnistvo te onda oni postanu soasitelji. Pljuc. Dosta znanstvenika potkupljeni i kada odu u mirovinu inda tek znamo sto su zlocinci radili. Hićo i njegovi su male mace.

 • Sukerino jedna otkud ti znaš kad će doć lijek, sigurno ćeš ga ti prodavat kao što je sigurno da si ti i takvi ovu bolest i pustili, dabogda odapeo prije lijeka

 • Dobra vjest je da bioloski sat ljudskih nakaza poput Gatesa polako otkucava i da ce kugla zemaljska bez njih/njega ipak imati priliku da nastavi sa normalnim zivotom….

  • Misliš???? Misliš da neće iskoristiti sve opcije da si produži ovaj ogavni smrdljivi život? Ne znam točno za koga sam pročitala, ali mislim da je rockfeller, koliko puta mu je presađivano srce da bi poživio ovoliko koliko živi. A misliš li i da ovaj nema nasljednike, da nema sljedbenika “ispranog mozga”, koji će nastaviti njegovu bolesnu ideologiju? Ovog čovjeka pokreće samo zlo i učinit će sve da nama ovdje zapapri život maksimalno!

 • Gates vjeruje… Gates procjenjuje… ja vjerujem i ja procijenjujem da ce ga Trump strpati u zatvor za pocetak svog drugog mandata! Ima pare ali nicija nije do zore…

 • Sad će onaj Đikić reći Bill je u pravu.Virus je opak i treba po naredbi pelcovat sve od reda.Ko neće dragovoljno privest ,svezat mu ruke i noge ako nije miran i skrat unj taj
  otrov.Zamislite samo s 8 miljardi smanjiti populaciju na na 2. koliko je on odredio da može ostati živo.Halo?.Mislim da treba otvorit pogrebno poduzeće i pilanu jer kad narod počne crkavat poslije vakcina to će biti dar-mar.Pa j.sebi mater ko je on da sve zna? Ovo treba ..bolje da ne napišem, ali znate vi šta.

 • Bill Gates je filantrop i ljudina, darovao je dosad vise novca za edukaciju, zdravstvo, zemlje u razvoju, nego sto ovi teoreticari zavjera po komentarima znaju izbrojati i procitati uopce cifru da je vide na papiru napisanu. To sto vjeruju da hoce cipovat tamo nekakvu babu Maru iz Gornje Britvice da je moze ”pratiti”, a isti takvi ”mislioci” istodobno u dzepu drze mobitel koji im prati lokaciju u svakom momentu, mjeri otkucaj srca, koliko u danu prelazi, gdje se krece, ima pristup povijesti pretrazivanja, objavljuje na drustvenim mrezama svaki detalj svog osobnog, privatnog izivota, nudi personalizirane oglase bazirane na tome sto pretrazuju i o cemu pricaju, sta obljavjuju, i onda napisu jos komentar na jabuci o ”globalnoj zavjeri” i ”ćipovanju” su samo ogledalo gluposti ovog veoma priglupog naroda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.