Galić: Ne nasjedajte na dezinformacije o pozivu na naoružanje

Ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje. Ističem da ovakav narativ ne bi trebao biti prisutan u javnosti – kazao je u izjavi za Fenu zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić.

Po njegovim riječima, Ministarstvo obrane BiH i Oružane snage BiH poštuju Zakon o obrani BiH, kojim je točno definirano tko je odgovoran za zapovijedanje i kontrolu nad Oružanim snagama BiH i u kojem slučaju se može proglasiti izvanredno stanje.

Izvanredno stanje se proglašava kada postoji bilo kakva prijetnja napada na Bosnu i Hercegovinu ili bilo koji dio BiH ili neposredna ratna opasnost. Ništa od navedenog nije aktualno, iz čega se može zaključiti da nema prostora za proglas izvanrednog stanja, ocijenio je Galić.

Poručio je kako su EUFOR i NATO u BiH garant sigurnosti.

Oni su zaduženi za očuvanje sigurnog i stabilnog okruženja, odnosno potporu sigurnosnim institucijama u BiH, uključujući Oružane snage BiH, kazao je zamjenik ministra obrane BiH.

Naime, posljednjih dana društvenim mrežama je kružio pamflet u kojem stoji kako je ugrožena sigurnosna situacija u BiH. Navodni potpisnici tog pamfleta su predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, a u kojemu se navodi da je ugrožena sigurnosna situacija u BiH.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH također je uputio reakciju u kojoj stoji kako su dokumenti u kojima se poziva na rat falsifikat, te pozvao građane na oprez prilikom informiranja uputivši ih da sve vijesti koje se tiču Parlamenta prate na njihovoj službenoj stranici.

(Fena | Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

9 komentara

  • Puka 59 – Veterani 317 Sbbr daju podršku MIRU za građane od brig Galića i min Heleza iz Budimpešte .Pozdrav Domovini i da se prikljući zamj Goganović.

  • Rat zele i o njemu pricaju svi oni koji su u politickom kriminalu, koji su dio narko kartela, oni koji su pod istragama itd. Obican covjek, borci, branitelji, invalidi, penzioneri nemaju zasta ratovati. Bandu lopova i kriminalaca treba pohapsiti i strpati tamo gdje im je mjesto. A rat tko spominje i zeli u kuci mu bio dok je ziv. Stoka bolesna…!

  • Bivsi predsjednik vlade tzv. RBiH je u sat vremena 5 puta ponovio da rat u BiH nije zavrsio nego je samo privremeno zaustavljen. Osobno sam bio u tom drustvu. To ne govore ni Srbi ni Hrvati. E sad procijenite kome je do rata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.