Galić: Migranti najčešće koriste ilegalne prijelaze duž istočne Hercegovine – Jabuka.tv

Galić: Migranti najčešće koriste ilegalne prijelaze duž istočne Hercegovine

Službenici Granične policije BiH su od siječnja ove godine vratili 2.603 osobe koje su u BiH pokušale ući ilegalno. Najviše ih je pronađeno na području istočne Hercegovine, Višegrada i Zvornika.

Kako je rekao direktor GP BiH Zoran Galić, od siječnja do 20. svibnja ove godine poduzete su mjere prema 4.236 državljana visokog migracijskog rizika. Njih 1.723 otkriveni su u suradnji s kolegama iz županijskih i entitetskih MUP-ova, nakon što su ilegalno prešli u BiH.

Riječ je o osobama iz Sjeverne Afrike, Azije i Bliskog istoka te u manjem broju s područja Kosova. Ilegalno pokušavaju preći granicu, najčešće pješice između dva granična prijelaza, odnosno u graničnom pojasu. U manjem broju slučajeva ilegalni migranti su otkrivani u teretnim motornim vozilima ili vagonima vlakova. Oni se kreću pješice nepristupačnim terenima, sporednim komunikacijama, šumskim i planinskim stazama. Također, najčešće ne koriste usluge vodiča i biraju mjesta koja su koristile grupe prije njih, što olakšava naš rad. Kreću se uz pomoć navigacijskih uređaja, mapa ili skica koje su ranije pripremili”, rekao nam je Galić za Klix.ba

Istakao je kako Granična policija BiH od listopada prošle godine poduzima mjere u skladu s Planom izvanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica GP BiH koje su izložene migracijskom pritisku, što podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava. Usprkos tome, u ožujku ove godine je zabilježeno povećanje broja ilegalnih migranata koji, prema podacima GP, u grupama do 50 osoba pokušavaju preći ili ilegalno pređu granicu BiH.
Migranata najviše ima na području Sarajeva, Velike Kladuše i Bihaća, a njihova krajnja odredišta su zemlje EU, piše Klix.ba

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Da niste to dogovorili,možda ne bi Galići,ne bi ni jedan prešao granicu i sad ih uvodite u sustav i za tri godine će dobiti sve papire od uvođenja u sustav.
    A naši ljudi radili 40 godina i ova im država da 300-400 KM mirovine!!!
    Ovo je smišljeno i planirano kako naseliti Hercegovinu muslimanima a zašto naši šute u vlasti?

  • Galiću ti si posušak jelde.Da ti nisi ko i onaj zubar JYRIŠIĆ pa dopuštaš ovo.Nemoj se vadit na bezveznu priču bi ja,ne daju oni, bla bla.Pušku u ruku i polovi to ili pokokaj to na vrime ,jer ćeš umjesto da loviš postati lovina. NE SAMO TI ,KO JEBE TEBE ,NEGO ĆE TVOJ NAROD POSTATI PLIJEN ILI ĆE POBJEĆI ODAVDE.Samo ti opstruiraj jer kakav si ti šef granične policije a dozvoljavaš da prelaze granicu na ILEGALAN način .Kvazimodac jedan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.