Gadžić: Pozivam Vladu FBiH da hitno reagira i riješi stanje u Aluminiju

Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić obratio se novinarima na izvanrednoj konferenciji za medije u Upravnoj zgradi Društva, a u povodu otkrića kriminalnih radnji – iznude novca (8500 eura) za zapošljavanje u Aluminiju. Iznudu je provodio predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, što je tajno snimljeno na audio snimci.

Direktor Gadžić kazao je kako se sastao nekoliko puta sa žrtvom iznude od koje je saznao više detalja o samoj iznudi.

Odgovorno i trezveno razmišljajući, išao sam u smjeru prikupljanja više dokaza. Obavio sam sastanak s Romeom Biokšićem, upoznao ga sa svim saznanjima. On ta saznanja uopće nije negirao. Nakon tog sastanka, u večernjim satima Romeo Biokšić upućuje zahtjev nadzornom odboru za zaštitu svojih prava zbog razgovora koji je imao sa mnom i optužbi koje sam ja navodno uputio njemu, kazao je Gadžić dodajući kako je jedan od članova nadzornog odbora, zgrožen informacijama, sazvao sjednicu koja je kasnije i održana bez prisutnosti upravo njega.

Gadžić je pozvan na kraj same sjednice. Zajedno sa izvršnim direktorima zadržao se nekoliko minuta. Zaključak sjednice je da će se nova sjednica održati u ponedjeljak u 10:30 sati. Na njoj će direktor Mario Gadžić biti smijenjen, a bit će imenovana nova v.d. uprava, odnosno v.d. direktor.

Na sjednici uopće nisu razmatrani dokazi koji su bili temelj da se raspravlja o njima. Ostao sam u nevjerici zašto je nadzorni odbor tako postupio, ističe Gadžić pozivajući Vladu FBiH kao jedinog kompetentnog vlasnika ovog Društva da hitno reagira i zaustavi radnje koje je prezentirao.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Slušaj Gadžiću cijena: 1kg aluminia 2,3$ (3,9KM), 2 kg glinice 1,4$(2,357KM) ; 14 kw struje (1,4KM); cijena rada po kg aluminija 0,36 KM = 2,357+1,4+0,36= 4,117 KM (cijena proizvodnje 1 kg aluminija), s tim da je cijena prodaje 1 kg aluminija pala na 2,16$ (3,64KM). I sada to u tone i puta sto tisuća i brojke će biti frapantne. Aluminij se trenutno može proizvoditi samo sa gubitkom. Nema tog skandala koji može spasiti tvoje mjesto i Aluminijum Mostar, jer što više radite više ste miliona u minusu. Samo u 2017 bio je minus 22 miliona KM, a cijena nije bila viša od 2007. Pogon treba probati ugasiti što nježnije dok se stvari na tržištu poslože na bolje.

  6
  7
 • Tko o čemu kurva o poštenju,ko je izabrao sindikat,ti Gadzicu,tko kontrolira sva zaposlenja,ti Gadzicu,tko je zaposlio svoju zenu,dok je sjedio u NO,ti Gadzicu,tko je zaposlio svu rodbinu i prijatelje od Bune to tvog rodnog mjesta,ti Gadzicu,tko potpisuje sva rješenja i kontrolira sva uposlenja ti i tvoja žena,a tko prima novac za uposlenje Romeo,ma ti si smiješan Gadzicu.Povedi što si doveo,a jako puno si ih doveo i kupi se iz Kombinata,jer goru upravu nismo imali od postanka poduzeća,čak je gora i od Bradvicine uprave……

  9
  4
 • plaće imate 10000 km mirovine velike i hoćete pomoć od države ne plaćate struju vodu stidjeti se bu dala je onaj koji će vam dati

  4
  3
 • A,tko će sad platiti otpremninu Gadžiću,koja će vjerojatno iznositi nekoliko stotina tisuća maraka,možda je ovo sve planski,ovako su gotovo svi direktori abdicirali u Aluminijumu…..

  2
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.