FZZZ sufinancira zapošljavanje 25 asistenata na Sveučilištu u Mostaru

U utorak je na Sveučilištu u Mostaru upriličena svečana dodjela ugovora o radu za 25 asistenata čije zapošljavanje u narednih 12 mjeseci sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje.

U okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2023. Zavod je u ovoj godini izdvojio oko dva milijuna maraka vlastitih sredstava za sufinanciranje zapošljavanja asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar svečano su uručili ugovore o radu.

Program sufinanciranja zapošljavanja na javnim sveučilištima u FBiH provodi se radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim visokoškolskim ustanovama. Lijepo je vidjeti mlade ljude koji su na putu da svoje blago traže u znanju. Poručila bih mladim asistentima da je ovo tek početak njihovog puta, da ne odustaju i da se nadograđuju u svim životnim poljima, jer postoji jedna izreka koja glasi: koliko znate – toliko vrijedite, rekla je Lončar.

Potpisivanje sporazuma o sufinanciranju zapošljavanja asistenata potpisani su ranije ove godine sa sveučilištima u Sarajevu, Bihaću, Zenici te s Univerzitetom „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Očekuje se da će uskoro biti potpisan i sporazum s Univerzitetom u Tuzli.

(Fena | Foto: SUM)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.