FUP u akciji “Target” uhitio šest osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage u ponedjeljak 13. ožujka 2017. godine u ranim jutarnjim satima su, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli s realizacijom operativne akcije ”Target” na području Sarajevske županije i Tuzlanske županije, priopćio je FUP.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstava unutarnjih poslova Sarajevske županije i Tuzlanske županije.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, vrše se pretresi na šest lokacija na području navedenih županija te je lišeno slobode šest osoba inicijala S. D. (1958.g), A. O.(1986.g.), D. S. (1987.g), A. F. (1996.g), A. D. (1991.g.) i A. D (1987.g.).

Radi se o osobama koje se dovode u vezu s kaznenim djelom “Organizirani kriminal” iz člana 250., a u vezi s kaznenim djelom “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” iz člana 193. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina oružja, streljiva, novca, računalna oprema, SIM kartice, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa predmetnim kaznenim djelom.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.