FSRE prvak Sveučilišne malonogometne lige

Odigrano je finale ovogodišnje Sveučilišne malonogometne lige.

Kao i svake godine do sada Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je Sveučilišnu malonogometnu ligu, a pobjednik je ekipa Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE). Drugoplasirana je ekipa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ), a broncu je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta.

Za broncu su se borili Filozofski fakultet (FF) i Medicinski fakultet (MEF). U prvompoluvremenu utakmice inicijativu je preuzela ekipa FF i bez većih poteškoća na predah odlazi sa prednošću od 3-0. Činilo se da će cijela utakmica biti dosta jednosmjerna no međutim u drugom poluvremenu ekipa MEF svim snagama napada obranu FF koje im donosi približavanje rezultatu za 4-3.

Sreće je nedostajalo ekipi MEF te u samoj konačnici utakmice na iskustvo i mišiće FF zabija još 2 pogotka i konačni rezultat utakmice završio je sa 6-3 u korist FF.

Nakon utakmice za 3. mjesto na red je došlo veliko finale Sveučilišne malonogometne lige. U finalnoj utakmici koja donosi titulu prvaka SML sastale su se ekipe FPMOZ – FSRE. Vrijedi spomenuti da su te ekipe definitivno zaslužile plasman u finale jer su bili konstanti kroz cijeli turnir bez bilo kakvih oscilacija.

Već po početku utakmice znalo se da će to biti jako tvrda utakmica u kojoj FSRE relativno dominira u napadu te dolazi u vodstvo pogotkom Gorana Zeke (FSRE). Obrana FSRE je bila besprijekorna, nisu dopuštali ekipi FPMOZ-a da dođu blizu kaznenog prostora te čvrstoćom u igri dobijali takozvane “ničije lopte”.

Goran Zeko je i u ovoj utakmici bio nezaustavljiv za protivnike

Na predah smo otišli sa minimalnom prednošću ekipe FSRE. U drugom poluvremenu koja je krenula u istom ritmu vidjeli smo kako FPMOZ polako uzima inicijativu, ali bezuspješno jer već spomenuta obrambena linija FSRE-a koja se bez većih problema rješavala bilo kakve opasnosti po njihov gol.

U samoj završnici turnira ekipa FPMOZ-a preuzima maksimalni rizik te kreću s opcijom golman/igrač koja im donosi poteškoće te u kratkom vremenskom periodu primaju 2 pogotka istog strijelca Vinka Kalfića (FSRE).

Konačan rezultat finalne utakmice bio je 0-3 u korist ekipe FSRE koja zasluženo dolazi do šampionske titule prvaka SML-a 2022. godine.

Najbolji pojedinci lige:

Najbolji igrač: Goran Zeko (FSRE)
Najbolji strijelac: Goran Zeko (FSRE)
Najbolji golman: Mario Mikulić (FSRE)

Finale

FSRE – FPMOZ 3:0

Za 3. mjesto

FF – MF 6:3

(www.jabuka.tv | Foto: Studentski zbor SUM)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.