FSRacing Team Mostar pravi novi bolid

FSRacing team Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru sudjeluje u projektu Formula Student koji je do sada prvi studentski projekt ovakve prirode i jedan od najvećih studentskih projekata na području Bosne i Hercegovine do sada. Sam projekt najveće je i najbolje natjecanje u oblasti motornih sportova u Europi.

Osnova projekta Formula Student je izazvati studente iz cijelog svijeta koji kao zadatak imaju samostalno dizajnirati, izgraditi i marketinški razviti svoj jednosjedni trkaći automobil (bolid) kao proizvod spreman za tržište.

Uz mnogo uloženog vremena i truda, te sponzorstva i donacija FSRacing team je uspješno realizirao bolid lat. Ammodytes – odnosno ”Poskok” s kojim se predstavio na natjecanju u Češkoj, održanom od 3. do 6. rujna 2015. godine. Na natjecanju je sudjelovalo preko 40 ekipa sa sveučilišta iz Njemačke, Francuske, Češke, Velike Britanije, Finske i drugih zemalja širom Europe i svijeta. Uz tako veliku konkurenciju FSRacing team kao prvi i jedini tim iz BiH osvojio je 20. mjesto.

S velikom željom za usavršavanjem svojih performansi i teoretskog znanja, te još većeg razvoja iskustva , vještine i profesionalnosti projekt je nastavljen. Zainteresiranost studenata za sudjelovanje u ovom projektu je sve veća i veća što je rezultiralo primanjem novih članova. Danas se tim sastoji od 30 članova koji su podijeljeni na dio za ”financije i marketing” te ”tehnički dio”.

Cilj tima je izgraditi novi, već izmodelirani bolid koji će biti bolji i profitabilniji od prethodnog i s kojim će na sljedećem natjecanju predstaviti ne samo Sveučilište u Mostaru, nego i BiH u cjelini.

Kako bi se projekt uspješno realizirao potrebna je podrška svih mogućih sponzora/donatora koji imaju želju pomoći studentima i sudjelovati u ovom zaista velikom projektu – prvom u Bosni i Hercegovini ovakve prirode.

Svi zainteresirani sponzori/donatori koji su voljni sudjelovati bilo u vidu financijske potpore ili donacijom materijala, te uslugama izrade mogu se javiti na službeni e-mail tima: [email protected]

Za više informacija posjetite web stranicu  ili Facebook stranicu.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.