FSCZ donio tri nove zapovijedi koje se odnose na raspodjelu medicinske opreme – Jabuka.tv

FSCZ donio tri nove zapovijedi koje se odnose na raspodjelu medicinske opreme

S ciljem spriječavanja širenja zaraze koronavirusa Federalni stožer civilne zaštite (FSCZ) u petak je donio tri nove zapovijedi koje se odnose na raspodjelu medicinske i druge opreme.

Zapovijeđeno je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) da izvrši raspodjelu donacije Vlade Republike Slovenije županijskim stožerima civilne zaštite.

Donacija u kojoj su deke (928), poljski kreveti (37) i setovi za ručak (61) bit će raspoređena svim županijskim stožerima civilne zaštite, odnosno županijama na području Federacije BiH, priopćeno je iz FUCZ-a.

Drugom zapovijedi određeno je FUCZ-u da izvrši raspodjelu i županijskim stožerima civilne zaštite dostavi medicinsku zaštitnu opremu i sredstva.

Tu su medicinske troslojne maske (22.700 komada), zaštitne pamučne maske (31.450 kom.), zaštitna odijela (40.000 kom.), dezinfekcijska sredstva za ruke (11.565 kom./470 ml) i dezinfekcijska sredstva za površine (5.062 kom./750 ml.).

FSCZ zapovijedio je FUCZ-u da izvrši raspodjelu, odnosno dostavi medicinska sredstva Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (transportni mediji), a ekstrakcijske briseve i transportne medije Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Kantonalnoj bolnici Zenica.

Zapovijeđeno je da se izvrši raspodjela, odnosno dostavi medicinska sredstva Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (3.000 transportnih medija), Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija) i Županijskoj bolnici Zenica (2.016 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.