Francuski sud zabranio prodaju “kondoma iz Condoma”

Francuski sud zabranio je prodaju prezervativa sa žigom “originalni kondom iz Condoma”, općine u vinorodnoj jugozapadnoj Francuskoj. Sjedište poduzeća “fiktivno je smješteno u Condomu” čime se varalo potrošače, a proizvođač će morati isplatiti 7000 eura odštete s kamatama.

Sjedište tvrtke ”fiktivno je smješteno u Condomu”, gradu blizu pokrajine Armagnac, slavne po proizvodnji istoimenog konjaka, ustvrdio je sud i ocijenio da je uporaba imena Condom varanje potrošača kojima se sugerira da prezervativi stižu izravno iz Condoma, a zapravo se proizvode u Aziji.
Dvojica francuskih plemića, Charles-Emmanuel de Bourbon Parme, inače potomak kralja Luja XIV., te grof Gil de Bizemont, rabili su ime grada Condoma “isključivo u marketinške i neplemenite svrhe”, ustvrdio je nadalje sud i ocijenio da su potrošači prevareni i u kvaliteti proizvoda.

Dvojica aristokrata od 2009. prodaju luksuzni prezervativ namijenjen američkom tržištu.

Na internetskoj stranici www.theoriginalcondom.com pišu da im je zamisao bila uljepšati sam pojam prezervativa, pa su u njega unijeli dozu elegancije i humora, ukratko, dodali su “french touch”, inače posve običnu proizvodu.

Tako nije mislio Bernard Gallado, gradonačelnik romantičnoga grada Condoma u povijesnoj pokrajini Gaskonji koji je tvrtku tužio sudu 2011. i pobijedio.

Etimologija riječi kondom nije povezana s imenom francuskog gradića.

1 komentar

  • landing in Zagreb (video) we have spend some time strolling arnoud the city and surrounding towns, like Samobor,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.