Francuska ponovno bombardirala uporište ISIL-a

Francuska je tijekom noći izvela nove zračne napade na sirijski grad Raqqu, uporište Islamske države, koji su džihadisti proglasili svojim “glavnim gradom” u Siriji, javlja AFP.

Francusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su novi napadi izvedeni nedugo nakon ponoći. Na položaje džihadista bačeno je 16 bombi, a u akciji je sudjelovalo deset lovaca Rafale i Mirage 2000. Uništen je zapovjedni centar islamista, kao i jedan njihov kamp za obuku.

“Proveden u suradnji s američkim zračnim snagama, napad je bio usmjeren na ciljeve identificirane tijekom ranijih misija francuske vojske u Siriji. Obje mete uništene su istovremeno”, stoji u izjavi Ministarstva.

Ovi napadi slijede nakon što je Francuska u subotu navečer i nedjelju napala nekoliko položaja ISIL-a u Raqqi, uništivši nekoliko zapovjednih centara, kamp za regrutaciju džihadista, skladište oružja i streljiva i kamp za obuku terorista.

Francuski predsjednik François Hollande održao je jučer govor pred oba doma parlamenta. Istaknuo je kako je Francuska u ratu te kako je u prošlosti pobijedila i gore neprijatelje.

Prije govora održana je minuta šutnje za poginule u stravičnom terorističkom napadu na Pariz.

“Oni koji su kroz povijest pokušavali napasti Republiku uvijek bi na kraju bili poraženi. Tako će biti i ovoga puta. Napadi na Pariz su napadi na našu zemlju i naše vrijednosti. Nećemo ustuknuti pred njima”, kazao je.

Istaknuo je i da će Francuska intenzivirati napade u Siriji, koju je nazvao “najvećom tvornicom terorista koju je svijet ikada vidio”.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.