Francuska: Europska bronca za Mostarske mažoretkinje – Jabuka.tv

Francuska: Europska bronca za Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje u utorak su se vratile s Europskog prvenstva koje se od 27. kolovoza do 1. rujna održalo u Albiju u jugozapadnom dijelu Francuske te su u kategoriji formacija kadeti pom-pon osvojile brončanu medalju.

”Na ovom natjecanju su sudjelovale ekipe iz 11 europskih zemalja. Konkurencija je bila iznimno jaka te je time i naš uspjeh još i veći. Zlatnu i srebrnu medalju u ovoj kategoriji osvojile su dvije ekipe iz Rumunjske koje su ujedno i prošlogodisnje pobjednice i koje su bile uistinu odlične,” navode iz Mostarskih mažoretkinja.

Inače, 17. europsko prvenstvo mažoretkinja u Albiju otvoreno je ispred velebne katedrale svete Cecilije, gdje su se predstavili svi mažoret timovi. Nakon toga predstavnice svih mažoret timova susrele su se s gradonačelnikom Albija, a zatim je i održan veliki mimihod svih natjecateljica.

”Naše djevojčice su, na najbolji mogući način, pokazale kako se brane boje svoga tima, svoga grada i države. Najveća potpora s tribina stizala je od mažoretkinja grada Vukovara i Tomislavgrada,” ističu iz Mostarskih mažoretkinja.

”Presretni smo što se i ovaj put naš rad i trud isplatio. Naše djevojčice naporno su trenirale posljednjih mjesec dana i uistinu ostavile svoje srce na plesnom podiju. Ponosna sam na naš tim, pogotovo što je ovo mnogima od njih prvo veliko natjecanje,” izjavila je voditeljica Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Inače, osim natjecanja koje je okrunjeno brončanom medaljom, put u Albi donio je Mostarskim mažoretkinjama i cjelodnevni izlet u Veronu te nezaboravan provod u najvećem vodenom zabavnom parku u ovom dijelu Europe – Aqualandiji.

Inače, osim kadetkinja, na ovom su se prvenstvu, u konkurenciji neformacija, predstavile članice Mostarskih mažoretkinja – Ana Kolobara (solo pom-pon seniorke) te Lea Alpeza i Ira Hot (duo pom-pon juniorke).

Što se tiče narednih aktivnosti idućih dana, uslijedit će audicije i upisi za nove članice. Ne sumnjamo da će i među njima biti buduće nositeljice europskih odličja, priopćeno je iz Mostarskih mažoretkinja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.