Frama Ružići proslavila svoj 20. rođendan – Jabuka.tv

Frama Ružići proslavila svoj 20. rođendan

Smijeh, pjesma, radost, suze. To je ono što se moglo vidjeti i čuti u petak, subotu i nedjelju u malom selu, u Ružićima.

Sve u znaku zadnjih priprema za slavlje 20. rođendana Frame Ružići i Obreda primanja i obećanja.

Avantura je krenula u petak 28. veljače u sklopu trodnevnice.

Prvi dan započeli smo Putem križa i sv. Misom u 18 sati koju je predvodio naš sadašnji duhovni asistent fra Tomislav Jelić. Uz prethodnu ispovijed, čista srca i duše, pristupili smo nečem posebnom., navode iz Frame Ružići, a prenose Grude-online.

Drugi dan je bio posvećen druženju svih framaša koji su ostavili svoje tragove kroz ovih 20 godina. Sve je krenulo oko 16 sati uz upoznavanje naših “đuturuma” sa sadašnjim framašima. Rad po grupama donio je mnogo smijeha zbog sjećanja na sve zanimljive anegdote s frame. Bilo je jako zanimljivo čuti kako je ona prije funkcionirala i uočiti razliku između toga kako danas izgleda.

U 18 sati predavanje o postu držao je naš prvi duhovni asistent fra Valentin Vukoja, naš osnivač Vale koji je na smiješan i zanimljiv način, kroz svetog Franju, dočarao moć posta. Druženje smo završili sa sv. Misom u 19 sati koju je predvodio naš bivši duhovni asistent fra Mladen Sesar koji je zahvalio na svemu učinjenom ove naše skromne zajednice. Kao dar smo dobili “Prestige” bombonjeru, s porukom da budemo Božji, prestižni Franjini sljedbenici.

Treći dan, dan našeg rođendana, započeo je u 16 sati uz neobična svjedočanstva naših bivših i sadašnjih framaša.

U 18 sati je krenula sv. Misa, ujedino i najvažniji dio svega, a to je obećanje Bogu da ćemo živjeti godinu dana Evanđelje, Franjin uzor. U bratstvo je primljeno 15 novih framaša, pet ih je dalo svoje prvo obećanje, a 23 obnovilo. Misu je predvodio područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Marin Karačić. U svojoj propovijedi govorio je o razlikama između napasti i kušnje. One nas, prije svega, ojačaju. Uz divno pjevanje. Misu je pratio zbor starih framaša.

Kasnije se u žamoru nastavilo u dvorani uz zakusku i druženje s braćom framašima iz cijele Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.