Fra Marin Karačić svojim prvim albumom oduševio mnoge

Album fra Marina Karačića „U Tvojim rukama“ ugledao je svjetlo dana i oduševio mnoge prilikom promocije održane u četvrtak, 29. siječnja, u Samostanu Bezgrešnog Začeća BDM, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Prvi samostalni kantautorski album fra Marina u nakladi Laudata, sadrži 18 autorskih pjesama, nastalih kroz proteklih 7 godina. Pjesme su prepjevane fra Marinove iskrene molitve Gospodinu, trenuci radosnih i izgubljenih, oduševljenih i slomljenih životnih iskustava, u kojima se pronalazi svaki slušatelj.

Fra Bojan Rizvan, prijatelj iz fra Marinovih bogoslovskih dana govorio je o tekstovima pjesama te ih nekoliko citirao jer kako kaže, oni su materijal za slušanje u pjesmi, ali i čitanje i promišljanje u tišini. „Oprostite mi ako sam krajnje subjektivan, ali ove su pjesme fra Marinove molitve koje iznenađuju i ‘uvlače’ svakog tko ih čita u to njegovo proživljeno iskustvo“, rekao je fra Bojan.

Album je okupio mnoge mlade talentirane glazbenike između kojih su sestre Kornelija, Elizabeta i Djordija Palić, Stjepan Lach, Đuro Ravenšćak i mnogi drugi koji su, kako kaže fra Marin, pjevajući molili što će osjetiti svatko tko se susretne s ovim albumom.

Na koncertu su još nastupili zbor Frama Grada Zagreba s kojima je Marin pjevao i svirao prilikom svog bogoslovskog boravka u Dubravi, mlada glazbenica Lily Galić Granić te glazbenici Alan Hržica i sestre Ivana i Marija Husar.

„Teško je stvarati duhovnu glazbu jer ona mora biti molitva.. Duhovna glazba mora biti nešto najuzvišenije i zato u stvaranju nema kompromisa“, rekla je Ivana Husar, a nadovezala se njezina sestra Marija: „Fra Marine odlično pjevaš, čestitam ti na tvom albumu i hvala ti za ovaj događaj, večer ljubavi, radosti, Božje blizine i nečega čemu se mi jako veselimo, a to je duhovna glazba.“

U ime Laudata okupljenima se obratila novinarka Mateja Potroško koja je izrazila zadovoljstvo zbog sudjelovanja Laudata u stvaranju ovog albuma kojeg je opisala, kako bi naslovi pjesama rekli: „Jedan Bolji pokušaj u kojem Gospodinu prepuštamo sve u ruke Njegove, ponekad slomljeni, ali blagoslovljeni, gdje Ljubav nas Njegova čini velikim.“

Fra Marin je trenutno đakon na službi na Humcu u Hercegovini, ali je promociju CD-a odlučio održati u samostanu gdje je boravio prilikom studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i gdje je nastalo mnogo njegovih sada snimljenih pjesama.

Fra Svetozar Kraljević, meštar bogoslova u samostanu u Dubravi bio je jedan od ključnih koji su fra Marina potakli na snimanje albuma.
„Ima jedna moja nutarnja misao koja mene trajno vodi, a to je, kad mi kažemo: ‘Ja vjerujem u Boga’, to znači da se u isto vrijeme moramo truditi i na najbolji način vjerovati u čovjeka. Često sam slušao fra Marina ne samo ušima nego i srcem i osjetio sam da on može komunicirati ono nešto ekstra, nešto dublje što dopire do srca. I on u toj svojoj glazbenoj komunikaciji dopire do ljudi, ja sam to kod sebe osjetio“, govori fra Svetozar.

(www.laudato.hr)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.