Fra Ljubo Kurtović: "Komunizam je u Gospinim ukazanjima vidio opasnost i prijetnju" | Jabuka.tv

Fra Ljubo Kurtović: “Komunizam je u Gospinim ukazanjima vidio opasnost i prijetnju”

Brojni vjernici stigli su u Međugorje na blagdan svetog Ivana Krstitelja i na uočnicu 38. godišnjice Gospina ukazanja.

Pred velikim brojem vjernika na vanjskom oltaru međugorske župne crkve svetu misu predslavio je humački župnik fra Ljubo Kurtović. 

U svojoj se propovijedi fra Ljubo prisjetio Gospina ukazanja prije 38 godina ističući kako je znakovit bio prvi dan ukazanja – blagdan svetog Ivana Krstitelja.

U tom prvom danu ukazanje je smisao i bit Gospine nazočnosti. Ništa važnije i potrebnije nemamo doli onoga što nam Majka daruje, a daruje nam Boga i vodi nas Bogu. To je nebrojeno mnoštvo posvjedočilo kroz sve ove godine promijenjenim i obraćenim životom, duhovnim probuđenjem iz duhovne smrti. Nemoguće je pobrojiti sve one duše i srca koji su bile dotaknute blizinom neba i milosti, kazao je fra Ljubo dodajući kako je Međugorje prošlo svoj put i proces i još ga prolazi, od početnih pokušaja zatiranja, progona, izmišljanja i optužbi protiv svećenika, vidioca, župljana i hodočasnika.

U svojoj propovijedi je fra Ljubo istaknuo da je komunizam u Međugorju u Gospinim ukazanjima vidio opasnost i prijetnju.

U proteklim godinama teško je prebrojati sve knjige koje su napisane o Međugorju, studije, istraživanja, svjedočanstva i kronike događanja. Međugorje je ostalo i donosi dobar plod unatoč svim iskrivljenim pričama raznih fanatika koji viđaju čudesa na svakom koraku. Gospa je ovdje živa i ustraje u svojim pozivima sa željom da se u svakom srcu dogodi obraćenje i promjena, naglasio je.

Zaključujući svoju snažnu propovijed fra Ljubo je kazao da trebamo pomoći Nebeskoj Majci koja kaže “da osjeća bol za svakim srcem koje je daleko od njezina srca”.

Uz glavnog propovjednika fra Ljubu Kurtovića, svetu misu je slavilo još 196 svećenika.

Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja, očekuje se tisuće vjernika: Evo kada su svete mise

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj: