Fra Antonio i fra Nikola polažu svoje doživotne zavjete

Crkva Uznesenja BDM Široki Brijeg

U nedjelju, 3. rujna 2017., u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, pod svečanom svetom misom u 18 sati, naš brat fra Antonio Musa, zajedno sa fra Nikolom Jurišićem iz Posušja, položiti će svoje doživotne zavjete.

Svečani zavjeti ili doživotni zavjeti su zavjeti koje redovnik polaže u svojoj redovničkoj zajednici do smrti. Doživotni zavjeti se polažu nakon što kandidat nekoliko puta obnovi svoje privremene zavjete. Ovim zavjetom redovnik postaje punopravni član svoje redovničke zajednice, brat sa doživotnim zavjetima.

Fra Antonio Musa je rođen 4. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu. Član naše Frame bio je od 8 razreda osnovne, pa sve do kraja srednje škole, a svima je bio poznat po svom nadimku Coka. U Frami se isticao svojim radom, trudom i predanošću svemu onome što radi. Bio je vijećnik, animator, potpredsjednik, voditelj dramske sekcije, urednik web i facebook stranice frama.ba. Osim toga, istakao se i svojim glazbenim umijećem. Napisao je pjesmu ”Pjesma pobjede” (s kojom je naša Frama nastupala na Uskrsfestu 2011.), te ”Ljubav koja oslobađa” (pjesma s kojom smo pobijedili na Framafestu 2009). Također, autor je pjesme ”Usudi se”, koja je bila himna povodom proslave 20 godina Frame BiH, 2012. Fra Antonio je svojim darivanjem bratstvu zaista ostavio duboki trag u Frami Široki Brijeg.

Svoj franjevački put nastavio je u Redu Manje braće. U postulaturu je stupio u rujnu 2011. Franjevački habit obukao je u Posušju, 15. srpnja 2012. Prve zavjete položio je na Humcu, 7. srpnja 2013.
Dragi naš Coka, hvala ti za sve što si učinio za našu Framu! Hvala ti što si bio kamenčić u ovom našem mozaiku, koji se uvijek iznova nadopunjuje mladima koji su spremni slijediti stope našeg serafskog Oca, sv. Franje!

Pozivamo sve framaše, župljane i ostale čitatelje da u nedjelju dođu na naš Brijeg i svojim dolaskom podržite našeg fra Antonija i fra Nikolu! I naravno, preporučamo ih u Vaše molitve.

(Frama.ba)

Komentiraj: