Obred primanja i obećanja u Frami Ružići

I ove godine ružićki framaši odlučili su se odazvati na Isusov poziv i reći: Evo me! U nedjelju 04. ožujka 2012. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima održani su obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja u Franjevačkoj mladeži (FRAMI) Ružići. Svečano misno slavlje, koje je predvodio fra Josip Vlašić, regionalni duhovni asistent Frame i FSR-a, započelo je u 18 sati ulaskom framaša kroz ckrvu. Geslo ovogodišnjih obreda primanja i obećanja glasilo je: „I zato blago kada klonem sudi, jer svi smo slabi, svi smo samo ljudi“.

Na početku misnog slavlja, ružićki župnik i duhovni asistent Frame Ružići, fra Ivan Marić, pozdravio je sve prisutne, i zahvalio se na dolasku svim Framama iz cijele Hercegovine, te njihovim duhovnim asistentima, što su došli da uveličaju ovo naše slavlje.

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

U bratstvo Frame Ružići primljeno je pet framaša, 13 je obnovilo svoja Obećanja, a hrabrih pet framaša pristupaju oltaru i po prvi put obećaju živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje i odazvati se na svaki poziv dobra.

Svojim pjevanjem ovo slavlje uveličali su članovi glazbene sekcije Frame Međugorje, a s nama su bile Frame iz Čitluka, Klobuka, Posušja, Posuškog Gradca, Širokog Brijega, Kočerina, Drinovaca, Gradnića, Gorice – Sovića i Humca.
Nakon mise i obreda druženje je nastavljeno u župnoj dvorani.

(www.grude-online.info)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.