Forto: Da dođe obrtnik iz Širokog Brijega, moramo se nakloniti i reći “Šefe ti si ovdje glavni”

Središnja svečanost obilježavanja “Dana državnosti Bosne i Hercegovine” održana je u četvrtak navečer u zgradi sarajevske Vijećnice.

Okupljenim uzvanicima su se prigodnim govorima obratili Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, Edin Forto, predsjednik Vlade Županije Sarajevo, Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Posebno zanimljiv bio je govor Edina Forte koji je govoreći o potrebi unutarnje kohezije, suradnje, izgradnji zajedničkog tržišta u Bosni i Hercegovini rekao:

Moramo se obratiti ljudima u Širokom Brijegu. Da sad neki obrtnik uđe na ova vrata, obrtnik iz Širokog Brijega, moramo ustati, nakloniti mu se i reći: “Šefe, ti si ovdje glavni”.

(www.jabuka.tv | Foto: A. Saračević)30 komentara

  • ehhehe, baš si tupko!
   Nije riječ o čovjeku i njegovom zemljopisnom podrijetlu, već o proncipu i načinu vođenja države.
   Ali Forto svakako pojma nema. Ima široki dovoljno firma u Sarajevu. Samo što se kriju, jer zaboga, tamo im smrdi,prljavo im je,a širokobriježani su čistunci i sl….a i ne žele da im se u selu zna da rade sa turcima kako volimo kazati

 • Svaka tebi čast. Ali lipa naša Hercegovina, odosno jug BiH, Kupres,Livno,Tomislavgrad,Prozor,Rama, Posušje,Grude,Ljubuški,Široki Brijeg,Čitluk,Mostar,Čapljina,Stolac,Neum i Ravno, većinska hrvatska Hercegovina. Jablanica i Konjic su bošnajčke općine. Trebinje i okolica Rs. Ali ovi gore pobrojani od Kupresa do Mostara i do Ravnog, to je zemlja gdje žive Hrvati. Hercegovina u srcu.

  • Za tako vamo ti misliš i nikad mladež HDZ ,ajde zagubljeni maymoone u 3 PM, ti nisi odavde i idi opet u 3 PM kužiš tupsone ,čovik je reka istinu a istina boli udbinu dicu koja ne mogu svarit moćni Široki Brig ,pupavci jazavci gorankići u rupu

 • Ajmo, ložimo se te, to baš to oni hoće. Dosta mi je više i politike i HercegBosne i federacije i Sarajeva i srba i Hrvata i Muslimana…. Dokle više… Ovo više nije normalno… Gubitnički Rat nam je posao dosadniji od korone. Svi smo izgubili u ratu…..želim čuti vijest da se traži sposoban radik sa dipomon, da je bruto plaća preko 4.000km, a da taj isti ne mora biti član stranke… Kad će mo to vidjet.??? Jebala vas herceg bosna i federaciji i BiH i rs i HDZ i korona!

 • I zelis da se vrati jugoslavija da se ubija one koji pjevaju hrvatske pjesme, da se ne smije govoriti nista osim onog sto odgovara partizanima. Malo morgen

 • 16:03
  Nije podjbvnje, nego lukavo udvaeanje/ulizivanje!
  Nije cinizam jer je nabrojao i ostala mjesta, svjesno namjerno Bijeljinu, Siroki, Bihac…
  Cak postoji mogucnost i da mi hrvati zavolimo ovu zemlju, ali prvo mora prestati svojatanje i hegemonizam iz Sarajeva!
  Bez politizacije, bez stranackih furki i ugrozenosti s bilo koje strane… dakle: treci entitet, da ga oformimo, sto bi to znacilo za BiH? Cvrscu drzavu koju bi hrvati s odusevljenjem prihvatili, bar ja mislim tako.
  Uz to, ako zive tri konstitutivna naroda u BiH, zasto na ovu varta zastavu ne staviti obiljezja ta tri naroda?
  Mozemo mi bit svicarska, ima potencijala ali taj potencijal je korupcija zakopala duboko, duboko…

 • Problem proklete bosanske avlije jeste u tome da se mi uopće ne razumijemo niti ćemo se izgleda nikada razumjeti. Zašto bi se vi u sarajevu naklanjali meni. Zar ja to tražim od vas. Ja samo želim da ja i moji Hrvati možemo birati svoje predstavnike i da nam vi ne namecete svoja pravila. Priča o povratku nade i vjere u državu a onda u nastavku rečenice kaže da to nije borba za izbirne jedinice. Zapravo još jedno sto puta viđeno supljiranje iz sarajeva. Samo danas je drugačija jedino to što su ih svi skužili čak i amerikanci

  • Biranje predstavnika stoji ali evo koga izabrati? Samodeklariranog jugoslavena ili zlatnog ljiljana? Koji od njih radi u interesu hrvatskog naroda?

 • Ima bruto neto plaća i u Širkom samo što je sramotno mala, to se ne moze nažalost nazvati plaćom, već je to potcjenjivanje, omalovažavanje, licemjerje i ponižavanje. Imam dipomu kakvu imam. Ja ne ocekujem futelju, nego da me se plaća onoliko koliko vrijedim. Mi smo tako “izdrsirani” kod robovlasnika da nas stranci rado prihvaćaju, cijene i plaćaju onoliko koliko i vrijedimo…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.