Formula 1 uvodi nova pravila za sljedeću sezonu

Sezona Formule 1 tek treba ući u svoju završnicu, no pripreme za narednu godinu već uveliko traju.

Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) objavila je danas kalendar utrka Formule 1 za narednu sezonu. Ipak, ono što je mnogima najzanimljivije jeste da je FIA odlučila uvesti nekoliko novih pravila koje će timovi morati poštovati 2019. godine.

Treba dodati da se prva utrka naredne sezone vozi 17. ožujka i to tradicionalno u Australiji, dok je završetak 1. prosinca u Abu Dhabiju. Ono što je najveća promjena je ta da vozači neće moći pretjecati odmah kada se safety car ukloni sa staze, već tek kada prođu cilju ravninu.

Također, nova pravila su: nova pozicija retrovizora i stražnjeg spojlera kako bi se povećala vidljivost, timovi će biti zaduženi za inicijalnu provjeru svojih bolida te moraju odgovorno potvrditi da njihovi bolidi zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve, na kraju utrke će se uz tradicionalnu zastavu koristiti i svjetlosni panel, na stražnji spojler će biti dodano svjetlo, od 2020. godine će se timski karantin produžiti sa osam na devet sati, manje modifikacije će biti izvršene na sistemu Halo kako bi se vozaču olakšao izlaz iz kokpita, odnosno kako bi se olakšalo eventualno vađenje vozača iz kokpita, piše Sportsport.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.