Formula 1: Rekordne 23 utrke u sezoni 2021. | Jabuka.tv

Formula 1: Rekordne 23 utrke u sezoni 2021.

Vodstvo Formule 1 predstavilo je okvirni kalendar za sezonu 2021.

Na njemu su rekordne 23 utrke svjetskog prvenstva za Veliku nagrade.

Sezona će početi 21. ožujka u Australiji, a završiti se 5. prosinca u Abu Dhabiju. Prvi put u povijesti Formula 1 će gostovati u Saudijskoj Arabiji, a utrka će se održati u Džedi 28. studenoga.

Još nije poznato što će se dogoditi s debijem F1 u Vijetnamu. Datum utrke, 25. travnja, upisan je u kalendar bez domaćina, ali utrka još nije potvrđena, javljaju agencije.

Prema BBC-u, utrka u Hanoiju neće biti održana nakon uhićenja gradonačelnika u kolovozu i velikog pobornika utrke Nguyen Duc Chunga zbog korupcije. Velika nagrada Vijetnama trebala je debitirati u F1 ove godine, ali je natjecanje u početku odgođeno zbog koronavirusa, a zatim konačno otkazano.

Predsjednik i izvršni direktor Formule 1 Chase Carey rekao je da su u F1 sretni jer nakon duge koordinacije s promotorima, timovima i Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) mogu predstaviti predviđeni kalendar za 2021. godinu s rekordne 23 utrke. On je naglasio da sezonu 2021. planiraju s navijačima, jer su ove godine dokazali da mogu sigurno putovati i organizirati utrke uz kontrolu virusa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: