Formirana Konferencija mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega

Konferencija (Skupština) Mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega formirana je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg te su izabrana sva tijela Mladih Crvenog križa.

U radu Konferencije sudjelovali su učenici iz svih osnovnih i srednjih škola s područja Širokog Brijega, kao i volonteri Vijeća mladih Grada Širokog Brijega.

Konferencija je najviše tijelo Mladih Crvenog križa na lokalnoj razini, dok Mlade Crvenog križa čine sve članice i članovi od sedam do 30 godina starosti.

Zanimljivo je da je najmlađa zastupnica Konferencije Mladih u Širokom Brijegu osmogodišnja Mihaela Božić, koja je ujedno postala članica Predsjedništva Mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega, iz reda svojih vršnjaka.

Za predsjednika Mladih izabran je David Karačić, dok je njegov zamjenik Marko Rezić.

David Karačić, izabran za predsjednika Mladih Crvenog križa grada Širokog Brijega

U sedmeročlano Predsjedništvo Mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega izabrani su Mihaela Božić (8), Lovro Salavarda (9), Ivan Đolo, Ivan Aleksić, Marko Rezić, David Karačić i Ivan Jelić.

Izabrana su i druga tijela Mladih Crvenog križa Široki Brijeg, kao i predstavnici u organizacijama Mladih Crvenog križa ŽZH i Federacije BiH.

Na Konferenciji se nazočnima obratio predsjednik Crvenog križa Grada Širokog Brijega Srećko Slišković, koji je pozdravio sve nazočne te im se zahvalio na dolasku.

Drago mi je što ste se odlučili aktivirati u Crvenom križu, iskreno se nadam da ćemo biti nošeni vašim novim idejama u budućnosti, istaknuo je Slišković.

Konferenciju Mladih je vodio njezin predsjednik Josip Zelenika, također i predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, stoji u priopćenju Konferencije Mladih Crvenog križa Širokog Brijega.

Nakon ovog današnjeg skupa, zajedničkim snagama idemo pomagati siromašnima, onima koji su na rubu društva, onima koji su marginalizirani i kojima je naša pomoć nadasve potrebna. Neka nas sve zadovolji i ohrabri njihov osmjeh i iskreno hvala, jer drugo vam nemaju što dati. Vjerujte, osjećat ćete u svojim srcima ispunjenost bezuvjetnim pomaganjem drugima. A to je, znam po sebi, divan osjećaj, istaknuo je Zelenika.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.