Fond od 10.000 eura: Natječaj za najbolju priču o korupciji i kriminalu u BiH

Natječaj za nagradu Europske unije za istraživačko novinarstvo, prvu regionalnu nagradu za istraživačke priče koja se uz podršku EU dodjeljuje između 2015. i 2017. godine u zemljama zapadnoga Balkana i u Turskoj, bit će objavljen u petak.

Na natječaj, koji će u Bosni i Hercegovini biti otvoren od 10. do 31. ožujka, moći će se kandidirati istraživačke priče u kojima se izvještava o društvenim pitanjima u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti i kršenjem temeljnih prava, korupcijom i organiziranim kriminalom u BiH, a koje su objavljene tijekom 2016. godine na TV, radio, tiskanim i online medijima.

Bit će nagrađene do tri najbolje priče, a i ove godine nagrada će biti dodijeljena za potkategoriju ”najbolja priča mladoga istraživačkoga novinara”. Nagradni fond za BiH za 2017. godinu iznosi 10.000 eura.

Nagrada Europske unije za istraživačko novinarstvo ima za cilj slaviti i promovirati izuzetna postignuća novinara-istraživača te povećati vidljivost kvalitetnoga istraživačkoga novinarstva u zemljama zapadnoga Balkana i u Turskoj.

Nagradni fond za svih sedam zemalja-korisnica za sve tri godine iznosi 210.000 eura, priopćeno je iz Mediacentra Sarajevo.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.