FK Sarajevo ulazi u proračun Općine Centar za 2018. godinu

U prostorijama FK Sarajevo održan je sastanak, na kojem su prisustvovali predstavnici Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i Šef odbora direktora “Bordo” kluba, Alen Hujić, razgovarali su o otvorenim pitanjima vezanim za suradnju između Općine i kluba, o kojima je bilo dosta govora u javnosti u proteklim danima.

U tijeku sastanka dogovoreni su načini buduće suradnje, odnosno podrške Općine Centar prema FK Sarajevo. Također, bilo je govora i o projektima vezanim za Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, koji je tradicijom vezan za FK Sarajevo i predstavlja glavnu stavku razgovora između Općine i kluba.

Općina i Klub će nastaviti zajedničkim snagama raditi na poboljšanju infrastrukture stadiona Koševo, a u tome očekuju i podršku ostalih nivoa vlasti i NS BiH.

“Drago nam je što smo postigli dogovor načelno oko svih otvorenih stavki vezanih za suradnju između Općine Centar i FK Sarajevo. Za nas je Općina Centar strateški partner i zajedno želimo realizirati različite aktivnosti, koje za cilj imaju popularizaciju sporta. Otklonili smo određene nejasnoće i očekujemo podršku Općine u narednom periodu, obzirom da je od šireg interesa uspjeh Fudbalskog kluba Sarajevo”, rekao je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo, nakon sastanka, koji je bio samo jedan u nizu obavljenih s načelnikom Ajnadžićem, navodi službena stranica FK Sarajevo.

Općina Centar želi pomoći razvoj sporta, kako pojedinaca tako i kolektiva, a prema riječima načelnika Ajnadžića, to se naročito odnosi na FK Sarajevo.

“Općina Centar i FK Sarajevo nisu imali nijedan nesporazum niti je bilo opstrukcija u suradnji s bilo čije strane. Snažno smo vezani i stojimo uz FK Sarajevo, a podrška koju dajemo ovom klubu godinama unazad govori u prilog tome. Politika se mora odmaći od sporta i nitko ne želi da se ona nalazi između Općine i FK Sarajevo. Koliko predano radimo da bi se pomoglo nogometu u našoj državi, a prije svega mislim na FK Sarajevo, pokazuje i podatak da smo pokrenuli projekt modernizacije stadiona s mrtve točke. Mi ne tjeramo Sarajevo iz općine Centar. Naprotiv, mi želimo jak FK Sarajevo, ali i da reprezentaciju vratimo na Koševo. Što smo uradili? Obavili smo niz razgovora s potencijalnim investitorima, ali i osigurali milijun maraka koje ćemo uložiti u stadion kako bi i igrači i navijači imali bolji ambijent. Na to nas obvezuju i stroga pravila FIFA-a i UEFA-e. S radovima krećemo čim vremenske prilike dozvole. Pored toga, sredstva za FK Sarajevo smo planirali i u proračunu za sljedeću godinu. Mi ćemo uvijek biti tu uz FK Sarajevo i vjerne navijače kluba, a politika neka ostane van zelenog terena”, naglasio je Ajnadžić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.