FK Sarajevo u proračun FBiH vratio dva milijuna KM – Jabuka.tv

FK Sarajevo u proračun FBiH vratio dva milijuna KM

Fudbalski klub Sarajevo početkom rujna je izvršio uplatu posljednje rate duga prema Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa sporazumom nastalim na osnovu Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Fudbalski klub Sarajevo je za godinu dana vratio približno dva milijuna KM u federalni proračun i realizacijom sporazuma Klub će biti oslobođen kamata i pripadajućeg dijela glavnice, priopćeno je iz kluba.

”Kao predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo zaista sam ponosan na ovo poslovno dostignuće našeg Kluba. U procesu saniranja Kluba, potpisali smo reprograme kako sa manjim, tako i sa većim povjeriocima, a svakako da je Porezna uprava bila najveći povjeritelj. Kao sportaši, poslovni ljudi i patrioti, trebamo se ponositi činjenicom da je Fudbalski klub Sarajevo vratio u proračun približno 2.000.000 KM, te da zahvaljujući tome uspješno privodimo kraju proces saniranja Kluba. Tijekom današnjeg dana, obratili smo se PU FBiH sa zahtjevom da putem upravnog postupka donosu rješenje u skladu sa sporazumom o oslobađanju dugova po dijelu kamate i dijela glavnice i moram istaći da sam zaista sretan i ponosan na ovo što smo postigli”, izjavio je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica.

Fudbalski klub Sarajevo bio je inicijator formiranja radne grupe, koja je izradila Zakon o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskih kolektiva, a u čijem je sastavu bio i predsjednik Kusturica.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.