Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru promovirao 452 diplomanda

Svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promovirana su 452 diplomanda od čega je 280 prvostupnika i 172 magistra struke.

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak je istaknuo kako je čitajući izvješće za protekle dvije akademske godine Filozofskog fakulteta vidio da je predvodnik filozofskih fakulteta u BiH.

Vi dragi diplomandi možete biti sretni i ponosni što ste studirali na ovom fakultetu. Za vas je ovo kraj i jednog načina života, vaši ciljevi i planovi više nisu isti, a obaveze se povećavaju. Današnja svečanost je kruna vašeg višegodišnjeg rada, truda i neprospavanih noći uz knjigu, kazao je prorektor Čolak.

Prorektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivo Čolak

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je kazao kako će veliki Blaise Pascal reći da osim logike uma postoji i logika srca.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivica Musić

Srce prodire dublje od uma, njemu su pristupačne spoznaje koje ne možemo utemeljiti i dokazati, stoga će spomenuti mislitelj reći da reći da srce ima svoje razloge koje um ne poznaje. Nije posrijedi običan sentiment, riječ je o iskustvu da je lijepo i dobro utkano u sve nas i oko nas, odnosno sve nosi pečat transcedentnog. Zato Vam dragi diplomandi želim zadivljenost pred tom činjenicom, želim da svatko od vas spozna kako je tajnovitiji i veći nego što misli da jest, kazao je dekan Musić, navodi se u priopćenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Dobro ti ih Mostar štanca,Bože dragi. Mislim da su tu dobro niski kriteriji. I di će sada,jadnicci,svako malo ih odstancaju i onda na biro.

  16
  4
 • Cestitam slavljenicima na stecenim zvanjima. Pitanje za rektora i celne ljude Sveucilista u Mostaru, kao i drugim Sveucilistima u BiH. Tijekom svake godine Sveucilista “izbacuju” veliki broj inzinjera; magistara, doktora znanosti. Zasto se to steceno znanje ne moze primjeniti u praksi u gospodarstvu i drugim oblastima zivota obzirom da je BiH na zacelju razvijenosti u Evropi pa da nam svima bude bolje? Privatne fakultete na spominjem jer se tu skoluju uhljebi i drzavni sluzbenici i namjestenici koji vec imaju posao.

  18
 • Bistri generacija , sve fakultetski obrazovani ….. Sta ko zna radit ??? Niko nista samo potpisan papir . Gdje su vam deficitarna zanimanja ….. Sta cete od toliki ledilaza ….. ko ce vam dat mirovine , nema teglece radne snage ….. negine vam Namex , Mabo , Mepas Mall prehrana i prodaja modne robe u Zariiii … Samo uciteee …..

  5
  3
 • A zasto vas toliko brine gdje ce bilo tko od njih? Zapitajte sebe biste li sutra ikomu od njih pruzili priliku da negdje radi, fakultet je samo temelj, praksa je druga stvar. Kada dodjes na posao svakako sve ucis ispocetka. Znali ikada itko biti malo pozitivan, ipak je netko ulozio dugogodisnji trud da bi danas tu stajao!

  4
  2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.