Filozofski fakultet SUM-a otvara studije na engleskom jeziku

Filozofski fakultet

Prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (FFMO) prof. dr. sc. Ružica Zeljko-Zubac u intervjuu za Hrvatski Medijski Servis govorila je o pokretanjima studija na engleskom jeziku na Filozofskom fakultetu.

Planirani diplomski studij veliki je iskorak u ponudi Filozofskoga fakulteta SUM-a. Bit će pokrenut u akademskoj 2020./21. Ovim potezom se snažno pokazuje želja za internacionalizacijom kako našega fakulteta tako i SUM-a u cjelini koju su najavili dekan Musić i rektor Tomić u svojim programima. Vjerujem da će ovaj studij i diplome s dva Fakulteta biti mamac za mnoge studente ne samo iz naše dvije zemlje. Ova suradnja je tek prvi korak kojega će slijediti i ostali studiji, kazala je Zeljko-Zubac ističući kako fakultet ima veliki potencijal i na Studiju hrvatskog jezika i književnosti s obzirom da je primjetno pojačano zanimanje studenata slavistike za boravke na Filozofskom fakultetu.

Profesorica Zeljko-Zubac je govorila i o suradnji i potpori veleposlanstava Austrije, Francuske, Italije, Rusije, Kine i SAD-a.

Iz ovih zemalja imamo na raspolaganju izvorne govornike koji sudjeluju u nastavi. Veseli nas što nakon tri godine pregovora na FFMO-u imamo i kinesku lektoricu koja našim studentima predaje Osnove kineskog jezika na razini izbornog C kolegija. Nadamo se da će ova suradnja u budućnosti voditi i do pokretanja studija kineskog jezika, dodala je prof. dr. sc. Ružica Zeljko-Zubac u intervjuu za HMS.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.