Film “Povratak”: Zadivljujuća istinita priča o vjeri, nadi i zajednici

“Povratak” (Breakthrough) je američki biografski film iz 2019. godine, redatelja Roxanna Dawsona, a producenti su DeVon Franklin i Stephen Curry.

Film se temelji na istinitoj priči o 14-godišnjem dečku Johnu Smithu iz Missourija, koji je preživio utapanje u ledenom jezeru i nakon 15 minuta bez pulsa bio proglašen mrtvim.

Glavna uloga u filmu pripada Chrissy Metz, koja glumi Joyce Smith, majku Johna. Kada se njezin sin nađe u bolnici u kritičnom stanju, ona odbija prihvatiti da je situacija beznadna i počinje se moliti za njegov oporavak. Kroz svoju vjeru i odlučnost, Joyce uspijeva pokrenuti čitavu zajednicu da se pridruži molitvama za Johna, što dovodi do čudesnog iscjeljenja njezinog sina.

Film obrađuje teme poput vjere, nade, čuda i snage zajednice, te istovremeno prikazuje sve izazove i prepreke koje je obitelj Smith morala savladati u borbi za Johnov život.

“Povratak” je dobio pozitivne kritike za izvedbu glumaca, posebno za Metz koja je dobila pohvale za svoju glumu u emotivnoj ulozi majke koja odbija odustati od svog sina. Film je također dobio pohvale za njegovu poruku nade i vjere u teškim vremenima.

Sve u svemu, ovaj film prikazuje dirljivu priču o snazi ljudskog duha i moći vjere da premosti razlike i donese nadu u najtežim trenucima.

(www.jabuka.tv | Foto: IMDb)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.