Film o BiH proglašen najboljim turističkim filmom na svijetu

Video bh. blogera i putopisca Roberta Dacešina pod nazivom ”Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj. 1 turistička destinacija u svijetu” osvojio je prvo mjesto na natjecanju koje je provodio Međunarodni savez turističkog filma.

Ujedno, glasovima gledatelja je proglašen za najbolji turistički video na svijetu, priopćio je Dacešin.

Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u povijesti ovog natjecanja. Službena dodjela nagrada bit će 24.11. u Valenciji u Španjolskoj i sa ponosom ću predstaviti svoju zemlju tamo. Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju, napisao je Dacešin uz srdačne zahvale svima koji su ga podržali.

Podsjetimo, Dacešin je u videu objavljenom na njegovom Youtube kanalu u siječnju ove godine predstavio ne samo one svima znane bisere BiH, nego i njene skrivene ljepote – i to sve u 12 minuta.

Dacešin je s publikom podijelio i video u kojem se osvrće na sve ono što je prethodilo pobjedničkom, ali i na vlastita inspirativna iskustva.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

    • mediteran festival apsolutno, znači, apsolutno nema nikakve veze s ovim likom, i svime onime što on radi, mediteran film festival je totalno nešto drugo, da sad ne ulazimo u opise i karakterizaciju, već slažem se definitivno s tim da je Dacešin napravio fantastičnu, ne samo fantastičnu, već neočekivano veliku stvar. Znači čovjek bez ičije pomoći, ijedne općine grada, ijedne institucije, organizacije, ijednog udruženja ustvari ijedne političke stranke, čovjek koji evo priznao je to, do prije 3 godine i nije znao kako se snima uopće video za youtube, sve sam, uz pomoć svojih suradnika, najbližih i onih koji su mu istinski pomogli, napravi ovakav podvig, nevjerojatno, i svi mu bez iznimke trebamo skinut kapu, jer ovo nije neki lokalni pa niti regionalni uspjeh, ponovit ćemo znači – lik je osvojio prvo mjestu na svijetu, na svijetu ej, i to sa ovolikim brojem glasova, plus sve ono navedeno, čovjek pokazuje da ipak ima nade, i to pozitivne nade, i da se može kad se oće, i kad se nešto istinski želi i voli prije svega, a mi trebamo volit svoje i svoju zemlju, jer ako ne volimo nju ne volimo niti sebe

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.