Film “Aleksi” predstavljen studentima u Mostaru

Međunarodno nagrađivani film “Aleksi” dubrovačke redateljice Barbare Vekarić prikazan je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Udruge studenata novinarstva “PRESS” i Udruge “PRUMO”.

Studenti su pokazali veliko zanimanje, a na predstavljanju filma hercegovačkoj publici sudjelovala je i sama redateljica.

Željela sam napraviti film koji je za mladu populaciju, prikazati jednu alternativnu priču o djevojci koja nije tipična ljepotica, nije uzoran lik koja neće biti, recimo, pobjednik na kraju tog filma. Željela sam napraviti nešto za djevojke koje bi se mogle poistovjetiti s njezinim karakterom, kazala je redateljica Barbara Vekarić.

Nastanak filma trajao je čak osam godina, a razlog tomu bili su razni problemi na koje se nije moglo utjecati.

Da sam na početku znala da će proces nastanka filma tako dugo trajati vjerojatno bih odustala. Kao što je prikazano u filmu u stvarnom životu postoji proces čekanja koji je gotovo nemoguće izbjeći, kazala je Barbara Vekarić.

Barbara Vekarić

Naglasila je i kako je film u Hrvatskoj općenito podcijenjen jer vlada stereotip da hrvatski film nije kvalitetan.

Film je okupio poznata glumačka imena iz Hrvatske, ali i regije. “Aleksi” je otvorila prošlogodišnji Filmski festival u Puli te je osvojila priznanja na filmskim natjecanjima diljem svijeta.

Sadržaj:

U filmu je riječ o 28-godišnjoj djevojci Aleksi koja nakon završetka studija ne može naći posao pa je primorana vratiti se u roditeljski dom. Svojim buntovnim ponašanjem pokušava pobjeći od odgovornosti te se upušta u nekoliko avantura s različitim muškarcima. Iritantna, razmažena Aleksi zapravo predstavlja mlade ljude kojima su roditelji sve pružili, ali oni i dalje ne znaju što će sa sobom pa iskušavaju granice i na kraju ne dobiju ništa.

(www.jabuka.tv | Ivana Soldo | Foto: Gordana Ilić)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.