Filip Zavadlav ponovno osuđen na 40 godina zatvora

U ponovljenom suđenju zbog teškog trostrukog ubojstva Filip Zavadlav (28) je u utorak na Županijskom sudu u Splitu ponovno nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima na Šperunu i u Varošu.

Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.

Teretilo ga se za tri teška ubojstva iz bezobzirne osvete, a kako u sudskom postupku nije utvrđeno da se u tom slučaju radilo o bezobzirnoj osveti prije presude je izmijenjena kvalifikacija kaznenog djela pa je naposljetku osuđen za obična ubojstva. Osuđen je i za ilegalno posjedovanje oružja, te općeopasnu radnju.

Na suđenja u Split je dolazio iz zatvora u Gospiću, u raspravnoj dvorani je sjedio vezan lancima i u pancirki, promijenio je nekoliko branitelja, a pamtit će ga se i po tome što je jedno vrijeme sa sudskim vijećem komunicirao isključivo na talijanskom jeziku. I dalje tvrdi da nije počinitelj trostrukog ubojstva koje je šokiralo Split, te traži da ga se oslobodi.

(Hina)

12 komentara

 • Osuden sto je osvetio brata i pobio narkodilere. Da drzava pravna funkcionira nebi ovaki likovi uzimali oruzje i sudili na ulici. Katastrofa od drzave i sustava koji je nakaradan. Za ubistva treba biti suđen i presuđen a i odlikovan sto se kao jedinka suprotstavio narkomafiji koja hara Splitom i RH…! Ti i takvi ubijaju nasu, djecu..!

 • Trebalo ga je oslobodit,uzeo momak pravdu u svoje ruke kad je nije mogao dobit od svoje zemlje.Čuj rješio dilere…sve rečeno .

 • Toliko nisu dobili svi zločinci nad Hrvatima u Domovinskom ratu zajedno.A koliko je ono dobio Horvatinčić? Pitam zbog pravde?Ne smiješ u mafijaškoj državi s mafijaškom Vladom pucat na mafijaše.

 • Prljava politika uzela neduznog covjeka da se s njim kečka amo tamo da bi se pravo stanje stvari prikrilo.
  Molite /molimo za ovog mladog čovjeka.

 • Gospodo, ovo možemo očekivati uskoro i kod nas, koliko je dro.ge u opticaju, mnogi roditelji misle da su im djeca uzorna a ne znaju gdje troše novac

  • već se događa..gore auta svaku večer..tmn ko da ne znamo čija su i čime se bavi (narkodileri), al kontamo neka dok nas ne dira dobro je..al jbg neće tako moći biti uvijek

 • Zamisli 40 godina jer je rijesio svijet narko dilerskog sljama i ucjenjivaca, reketara. Da se drznuo napisati jos prijeteci komentar premijeru dobio bi i 50 godina.

 • Tužno, a di je država kad je trebala zaštita od tih dilera, i zašto se ne kaže smaknuo je dilersku mafiju, zanima me koliko su srbočetnici dobili kazni za ratne zločine, hrvatska =hdz, sama sebi pljuje u obraze.

 • Pilipe glavu gori,a tko je ove dilere odradio eto mu ,ja mislim da si ispravan,jer zločincima iz pravo(krivosuđa) potrebni su dobri Hrvati i ljudi poput tebe ,Brune Bušića,Mamića i ostalih naših mučenika,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.